مدیرکل امور دارو سازمان غذا و دارو : سهمیه بندی انسولین با توجه به تفاوت قیمت انسولین در کشور با کشورهای همسایه و با هدف جلوگیری از قاچاق معکوس است.
آقای دکتر محمدی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، گفت: انتقال ارز انسولین به علت تحریمها مشکل دارو و برغم تلاش بانک مرکزی منابع ارزی ما در کشورهای اروپایی بلاک شده است.
وی ادامه داد: مشکل دیگر اینکه در فروردین به علت ۲ هفته تعطیلی حجم بیشتری انسولین در اسفند تزریق میکنیم که ما برای اسفند ۴ میلیون دُز انسولین توزیع کردیم و پیش بینی ما این بود یک و نیم میلیون تا یک میلیون و ۸۰۰ هزار دُز انسولین برای نیمه دوم فروردین بماند، اما به علت جو سازی رسانهها برای کمبود انسولین تمام ۴ میلیون دُز توزیع و برای دو هفته دوم فروردین با کمبود انسولین مواجه شدیم.
مدیرکل امور داور سازمان غذا و دارو ادامه داد: بسیاری از شرکتها هم در این دو هفته عید در دسترس نبودند که بر کمبود این روزهای انسولین اثرگذار بوده است البته تا ۳ تا ۴ روز قبل یک میلیون ۶۰۰ هزار دُز انسولین توزیع کردیم و یک میلیون و ۱۰۰ هزار دُز هم به زودی توزیع میشود که البته ممکن است هنوز در اختیار داروخانهها قرار نگرفته باشد و بررسیهای میدانی ما نشان میدهد داروخانهها در حد نیاز انسولین دارند و متقاضیان با مراجعه به سامانه تیتک داروخانه مورد نظر را شناسایی کنند و انسولین مورد نیاز خود را تهیه کنند.
آقای محمدی افزود: براساس این سامانه تیتک اگر داروخانهای انسولین دریافتی را در تیتک ثبت نکند سهمیه داروخانه از بین میرود و مشکل بیشتر به این علت است که مردم با سامانه تیتک آشنایی ندارند و نمیدانند کدام داروخانه انسولین دارد و به داروخانه دولتی مراجعه میکنند در حالی که براساس این سامانه میتوانند دارو را از داروخانه نزدیک محل خود دریافت کنند.
وی ادامه داد: سقف بندی انسولین بین ۷ تا ۱۴ عدد در ماه است، اما برخی بیماران بیش از این سهمیه انسولین میخواهند یا براساس عادت اگر سفر میروند بیشتر انسولین میگرفتند که باید این موارد را مدیریت کنند.
وی با بیان اینکه قیمت انسولین با بیمه تنها ۳ هزار تومان است ادامه داد: قیمت آزاد انسولین ۳۰ هزار تومان است در حالی که در کشورهای همسایه ما (عراق) ۳۰۰ هزار تومان است و اگر این سهمیه بندی را ایجاد نکنیم قاچاق معکوس رخ میدهد و بخشی از گلایه مردم به علت این است که سقف نیاز را محدود کردیم.