طرح دارورسانی به منزل بیماران خاص اجرایی میشود
رییس سازمان غذا و دارو از اجرایی شدن طرح دارورسانی به منزل بیماران خاص خبر داد و گفت: ایران در حوزه غذا و دارو با وجود تحریمها جزو کشورهای پیشرفته جهان در این عرصه است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل ازوبدا، دکتر بهرام دارایی با تاکید بر اینکه تا پایان خرداد ماه امسال طرح دارورسانی به درب منازل بیماران خاص اجرایی میشود، گفت: در دولت سیزدهم توجه ویژهای در بخشهای مختلف حوزه سلامت از جمله موضوعات غذا و دارو شده و معتقدیم که ضمن کنترل هیاهوها و برخورد قاطع با افراد سودجو، میتوانیم بهترین نوع قیمت را به مردم ارائه دهیم.
وی اظهار کرد: اهمیت سازوکارهای سلامت در دنیا در ایام پاندمی کرونا بیش از پیش مشخص شد و کشوری میتواند بگوید که پیشرفته است که در عرصه غذا و دارو که اهمیت بسیار زیادی در حوزه سلامت دارد تمامی شاخصها را داشته باشد.
رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه دشمنان به دنبال ضربه زدن به نظام سلامت ایران هستند و در مقابل ما هم با اتکای به توان متخصصان داخلی بهترین عملکردمان را ارائه میدهیم، خاطرنشان کرد: ما دارو را خودمان تامین میکنیم، اما نیازمند مواد اولیه هستیم که باید به آن ارز اختصاص داده شود. وقتی تحریم میشویم واریز ارز به کشور مبدا با تاخیر همراه شده و در برخی محصولات طرف مقابل تاخیر را قبول نمیکند. مانند برخی از شرکتهای تولیدکننده شیرخشک و داروهای بیماران خاصی همچون تالاسمیها که موانع زیادی برای این گروهها به واسطه مشکلات موجود تحریمی ایجاد کرده است.
دکتر دارایی افزود: با مصوبه مجلس ارز نیمایی جایگزین ارز ترجیحی شد تا تاخیرها به حداقل ممکن برسد و دارو در کوتاهترین زمان ممکن به دست عموم بیماران بهخصوص بیماران خاص، صعبالعلاج و مزمن که ۴۰۰ نوع داروی مصرفی دارند برسد.
کاهش ۱۳ درصدی تورم دارو
رییس سازمان غذا و دارو با ذکر این نکته که تورم دارویی در دولت سیزدهم با ۱۳ درصد کاهش از ۴۳ درصد در دولت قبل به ۳۰ درصد رسیده، تاکید کرد: اقدام دیگر در سال ۱۴۰۱ عدم افزایش نرخ دارو بوده و نسخههای بیماران با نرخ سال گذشته تحویل داده میشود. همچنین با حمایت از شرکتهای تولیدکننده دارو، نظارتهای بیش از پیش را هم جهت جلوگیری از احتکار و سودجویی ادامه میدهیم.
دکتر دارایی با اشاره به اینکه با شرکتهایی که در نظام توزیع اخلال ایجاد کنند طبق قانون برخورد میشود، بیان کرد: مشکلی در خصوص تامین انسولین مورد نیاز بیماران دیابتی وجود ندارد و این رویه در داروهای دیگر بیماران خاص هم هست.
تمامی داروهای موردنیاز بیماران موجود است
دکتر ناصر وحدتی، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست، بیان کرد: جهت هماهنگیهای اجرایی نیازمند همفکریهای لازم در مسیر خدمت موثرتر به مردم هستیم و معمولاً سالی یک بار همایش معاونان غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی کشور برگزار میشود.
وی اضافه کرد: این همایش به علت بحران کرونا در دو سال اخیر بهصورت وبینار برگزار شد و خوشبختانه پس از بهبود وضعیت و تک رقمی آمار فوتی کرونا شرایط برگزاری حضوری این همایش فراهم شد.
وی با اشاره به برگزاری کارگاههای تخصصی با موضوعات غذا و داروهای مکمل، شیمیایی و سنتی، گفت: خوشبختانه وضعیت دارو قابل قبول بوده و اکثر داروهای موردنیاز مردم در داروخانهها موجود است.