مصادیق خودمان توانستیم:
گام بلند ایران در تولید واکسن آنفلوآنزای انسانی
اگر فقط نیاز معمول کشور به واکسن آنفلوآنزا در سالهای قبل را مدنظر قرار دهیم، تولید داخلی آن حداقل ۳۰ میلیون دلار و در شرایط مناسب برای تولید بیشتر تا ۱۰۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی برای کشور بههمراه دارد.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، سالانه ۶۵۰ هزار نفر در دنیا بر اثر ابتلا به آنفلوآنزا جان خود را از دست میدهند، از اینرو همه کشورها برای مقابله با این بیماری به واکسن نیازمندند. کشور ما سالانه به سه تا پنج میلیون دوز از این واکسن نیازمند است. واکسنی که انحصارآن تنها در دست فرانسه بود و حالا ایران این انحصار را شکسته است.
واکسن نوترکیب آنفلوانزای انسانی، دستاورد دارویی آریو ژن فارمد و شرکت نیواد فارمد ۱۹ فروردین امسال به صورت ویدئو کنفرانس از سوی رئیس جمهور به بهره برداری رسید. واکسنی که سالهاست برای تولید آن تلاشهای زیادی شده و به دلیل تکنولوژی بالا، مواد اولیه وارداتی و منافع واردکنندگان واکسن، ساخت آن بسیار پیچیده، سخت و با کندی صورت گرفته است.
*گام بلند ایران در تولید واکسن فلوگارد (آنفلوآنزا)تا سال گذشته واکسن آنفلوآنزای فصلی از سایر کشورها تأمین میشد، اما یک شرکت دانشبنیان ایرانی با استفاده از پروتئین نوترکیب، واکسن را به تولید رسانده و پس از مطالعات بالینی درصدد است با تولید ۳ تا ۵ میلیون دوز تولید کل نیاز کشور را به این واکسن را رفع کند.
شرکت "آریوژن فارمد"در یک همکاری تکنولوژیک با شرکت "نیواد فارمد" موفق به تولید انبوه واکسن آنفلوآنزای فصلی شده است، طرح تولید واکسن چهار ظرفیتی آنفلوآنزای نوترکیب ایرانساخت، با هدف ارتقای سلامت جامعه و توانمندی در توسعه، تکمیل و تجاریسازی دانش فنی تولید واکسن نوترکیب به بهرهبرداری رسیده است.
شرکت نیواد فارمد از سال ۹۷ بر روی این پروژه فعالیت خود را آغاز کرد که پس از تولید ۲۰۰ هزار دوز از این واکسن و سپری شدن موفق تمامی تستهای شیمیایی، تکنیکال و حیوانی، هم اکنون در حال انجام مطالعه بالینی است.
این محصول نخستین نمونه ایران ساخت واکسن یادشده به شمار میرود و افقی تازه را در تولید واکسنهای نوترکیب و ورود به بازار جهانی این حوزه میگشاید. هم اکنون تمام مراحل کشت، توسعه، کیفیت و اطلاعات مطالعه بالینی در
اختیار سازمان غذا و دارو قرار گرفته و نتایج قابل مقایسه با استانداردهای بالای بین المللی بوده است.
این واکسن از نوع نسل سوم واکسنها محسوب میشود، مزیت این واکسنها به سایر نسلها در تولید سریع، اثربخشی بالا و حساسیت کمتر آن است. از بهمن سال ۹۹ کارآزمایی بالینی این واکسن آغاز و تاکنون به ۴۳۲ نفر تزریق شده است. بر اساس نتایج مطالعات بالینی انجامشده، واکسن ایرانی در مقایسه با نمونه خارجی از لحاظ اثربخشی و ایمنی مشابهاند.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.پژوهشگر: مریم بیگ پور