گفتگوی ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین با اردوغان بیش از سه ساعت طول کشید.
اردوغان در کنفرانسی خبری در کنار زلنسکی ابراز امیدواری کرد نبرد شرق اوکراین به صورتی صلح آمیز و از طریق گفتگو بر مبنای رسوم دیپلماتیک و مطابق قوانین بین المللی و تمامیت ارضی اوکراین حل و فصل شود.
وی گفت: «ما امیدواریم این تشدید نگران کننده که اخیرا در میدان مشاهده میشود هر چه زودتر پایان یابد، آتش بس تداوم یابد و این نبرد از طریق گفتگو و بر مبنای توافقات مینسک حل و فصل شود.»
اردوغان افزود: «آماده ایم هرگونه حمایت ضروری برای نیل به این هدف ارایه کنیم.»
زلنسکی گفت مواضع دولت اوکراین و دولت ترکیه بر سر تهدیدات موجود در دریای سیاه و پاسخ به آنها با هم وفاق دارد.
وی افزود "به طور مفصل" اردوغان را در جریان تحولات دونباس قرار داده است.
زلنسکی گفت: «ما به طور مفصل درباره مسائل امنیت و اقدام متقابل مشترک در برابر چالشهای منطقه دریای سیاه بحث کردیم و شایان ذکر است که دیدگاههای کی یف و آنکارا درباره تهدیدات و راههای پاسخ دادن به این تهدیدات با هم وفاق دارد.»
اردوغان گفت ترکیه و اوکراین از طریق وزرای خارجه و دفاع خود عرصهای را برای بررسی همکاری دو کشور در زمینه صنعت دفاعی آغاز کرده اند.
وی گفت این همکاری "به هیچ وجه اقدام علیه هیچ کشور ثالث نیست."
پیشتر، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در گفتگوی تلفنی با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، اوکراین را به اتخاذ "اقدامات تحریک آمیز خطرناک" در منطقه دونباس متهم کرد.
طی هفتههای اخیر اوکراین، نیرو و تجهزات زیادی به مناطق شرقی خود اعزام کرده و تلاش دارد مناطق تحت کنترل شورشیان را پس بگیرد. متعاقبا روسیه نیز شماری از نیروها و تجهیزات خود را به مناطق مرزی با اوکراین اعزام کرده است.
اوکراین هفته گذشته روسیه را به تجمع هزاران نیروی نظامی خود در مرزهای شمالی و شرقی این کشور و همچنین شبه جزیره کریمه متهم کرده بود. دو طرف طی این مدت دست به تحرکات نظامی زدهاند.
تنش بین روسیه و اوکراین بعد از آن شروع شد که شبه جزیره کریمه اوکراین سال ۲۰۱۴ در جریان بحران و تنشهای نظامی در شرق اوکراین با برگزاری یک همه پرسی به روسیه ملحق شد.