به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از خبرگزاری روسی تاس، یک کارشناس روس گفت روسیه و ناتو در مقایسه با روابط مسکو و واشنگتن، وارد روابطی مقابله جویانهتر خواهند شد.
دمیتری سوسلُف (Dmitry Suslov) معاون مرکز مطالعات جامع اروپایی و بین المللی مدرسه عالی اقتصاد دانشگاه تحقیقات ملی روسیه و کارشناس باشگاه گفتگوی بین المللی والدای (Valdai) روز شنبه به این خبرگزاری گفت: روسیه و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در مقایسه با روابط مسکو و واشنگتن، وارد روابطی مقابله جویانهتر خواهند شد، چون روسیه هیچ زمینه همکاری با ناتو ندارد.
ینس استولتنبرگ (Jens Stoltenberg) دبیرکل ناتو پس از نشست دو روزه «شورای آتلانتیک شمالی» در سطح وزرای امور خارجه، گفت روسیه «همسایگان خود را تضعیف و بی ثبات میکند، به استقرار (نیروهای) نظامی گسترده خود ادامه میدهد» و مخالفان سیاسی را سرکوب میکند.
دمیتری پسکوف (Dmitry Peskov) سخنگوی کرملین (کاخ ریاست جمهوری روسیه) روز جمعه گفت روسیه برای تضمین امنیت ملی خود در پاسخ به استقرار احتمالی (نیروهای) ناتو در اطراف اوکراین، تدابیر بیشتری اتخاذ خواهد کرد.
سوسلف گفت: «من فکر میکنم روابط روسیه با ناتو در مقایسه با روابط روسیه و آمریکا، مقابله جویانهتر و منفیتر خواهد بود. تعامل روسیه و آمریکا هنوز فضایی برای دستور کاری مثبت و برخی عناصر همکاری، با آنکه حداقل است، مانند کنترل تسلیحات، قطب شمال، آب و هوا و برخی زمینههای دیگر، باقی میگذارد و روسیه تاکید میکند آماده همکاری با ایالات متحده (آمریکا) در خصوص این مسائل است.»
وی افزود: «در خصوص ناتو، هیچ دستور کار مثبتی وجود ندارد، بلکه دستور کارِ مقابله جویانه غالب است. در همین حال، ناتو برای مقابله با روسیه در اقیانوس اطلس برنامه ریزی میکند و اجلاس اخیر شورای آتلانتیک شمالی دلیلی آشکار بر این مسئله است.»
این کارشناس تاکید کرد رزمایشهای ناتو به طور مشخص، ضد روسی هستند. علاوه بر این، سوسلف گفت «شورای ناتو-روسیه» که سازوکار مهم برای تماسها بین دو طرف است، فلج شده است.
وی خاطر نشان کرد این در حالی صورت میگیرد که روسیه خواستار تبدیل این شورا به کانالی برای ارتباط بین ارتشهای دو طرف برای جلوگیری از حوادث نظامی است، اما ناتو خواستار مطرح کردن مسائل سیاسی در این شوراست و از آن برای حمله به روسیه استفاده میکند.
سوسلف به تاس گفت روابط بین روسیه و ناتو بدتر خواهد شد. وی افزود از سال ۲۰۱۴ (۱۳۹۳)، ناتو از بازدارندگی راهبردی به بازدارندگی تاکتیکی در برابر روسیه روی آورده است و در حال آماده کردن سناریوهای مفصل برای رویارویی مسلحانه احتمالی است.
این کارشناس روس در پایان گفت: «هیچ تهدیدی برای جنگی عمدی بین روسیه و ناتو وجود ندارد. علاوه بر این، بازدارندگی هستهای هنوز کارآمد است، در نتیجه هیچ تمایلی برای آغاز جنگ برای وارد کردن خسارت، وجود ندارد. با وجود این، هنوز تهدید منازعه غیر عمدی وجود دارد که در حال افزایش است. این (رویارویی) ابتدا و بیشتر در فضای سایبری است، جایی که هم ناتو و هم ایالات متحده از کار عملی در زمینه امنیت سایبری و تدوین مقررات بازی، شانه خالی میکنند. رویارویی مسلحانه ممکن است بر سر حادثهای خطرناک روی دهد، چون کشتیهای جنگی و هواپیماها همچنان به کار خطرناک نزدیک شدن به یکدیگر در دریا و هوا، ادامه میدهند.»