در آستانه مذاکره عراق و آمریکا
جریانهای عراقی، خواستار خروج نیروهای آمریکایی
در آستانه مذاکره عراق و آمریکا، برخی جریانهای عراقی خروج نیروهای آمریکایی را از عراق خواستار شدند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از العالم؛ امروز چهارشنبه دور سوم گفتگوهای راهبردی کشور عراق با آمریکا در حالی آغاز میشود که مردم عراق مخالفت رسمی خود را با حضور نظامیان آمریکایی در این کشور اعلام کرده اند,، اما به رغم آن، واشنگتن برای دور زدن طرح تصویب شده در پارلمان عراق درمورد اخراج نیروهای آمریکایی تلاش میکند.
نوید بهروز خبرنگار شبکه تلویزیونی العالم در گزارشی گفت: دور سوم گفتگوهای راهبردی جنجال برانگیز بین عراق و آمریکا امروز چهارشنبه آغاز میشود. این در حالی است که جریانهای سیاسی، احزاب و مردم عراق بار دیگر بر خواستههای خود در اخراج نیروهای آمریکایی از کشورشان و ضرورت پایان دادن به حضور نظامیان آمریکایی در عراق تاکید کردند. پارلمان عراق طرح خروج نیروهای آمریکایی از عراق را به تصویب رسانده است و جریانها و احزاب سیاسی بر آن تاکید دارند.
حیدر عرب تحلیلگر سیاسی عراقی در گفتگو با خبرنگار شبکه العالم گفت: این گفتگوها چالشی برای موضوع خروج نیروهای آمریکایی از عراق ایجاد خواهد کرد، زیرا برخی تمایل دارند نظامیان آمریکا در عراق باقی بمانند و حتی پایگاههای نظامی دیگری در عراق به آمریکا بدهند. بسیاری از مقامات آمریکا دراین باره سخن گفته اند.
خبرنگار العالم افزود: این دور از گفتگوها که اولین دور از مذاکرات با آمریکا در دوره ریاست جمهوری جو بایدن است، در امتداد اقدامات دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا در زمینه دور زدن طرح خروج نیروهای آمریکا از عراق است. افزایش حملات محور مقاومت عراق به پایگاهها و کاروانهای نظامی آمریکا در همین راستا قرار دارد. آخرین مورد این حملات نیز هدف قرار دادن پایگاه هوایی آمریکا در منطقه بلد در دو روز گذشته بود که نظامیان آمریکایی در آن حضور داشتند.
شیخ همام حمود رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق در این زمینه گفت: دولت سابق آمریکا با سلطه گریها و تجاوزهای خود به حاکمیت و تمامیت ارضی عراق، کشور عزیزمان را در مشکلات متعددی قرار داد. همچنین با به شهادت رساندن دو شهید قهرمان پیروزی، حاج قاسم سلیمانی و حاج ابومهدی المهندس به عزت و کرامت عراق خدشه وارد کرد.
خبرنگار العالم افزود: با توجه به اینکه نیروهای مقاومت پایگاههای آمریکا را در عراق هدف قرار میدهند و پارلمان عراق و جریانهای سیاسی و مردم عراق بر آمریکا فشار وارد میکنند، از این رو واشنگتن با خروج ۲ هزار و ۷۰۰ نفر از نظامیان خود از عراق در طول سال گذشته، نظامیان خود را در این کشور به ۲ هزار و ۵۰۰ سرباز کاهش داد,، اما مردم عراق هیچگونه توجیهی برای باقی ماندن این تعداد از نظامیان آمریکایی در خاک کشورشان نمیبینند چرا که حضور نظامیان آمریکا در عراق موجب بی ثباتی و بی امنیتی در کشور میشود.
یکی از شهروندان عراقی در مصاحبه با خبرنگار العالم گفت: «باقی ماندن نیروهای آمریکایی در عراق و فشار آمریکا بر عراق همچنان ادامه دارد، از این رو عراق همچنان ضعیف باقی خواهد ماند».
یکی دیگر از شهروندان عراقی نیز گفت: «نیروهای آمریکایی همچنان باقی خواهد ماند، زیرا نمیخواهند از عراق خارج شوند».
خبرنگار شبکه العالم در ادامه گزارش خود افزود: ناظران سیاسی بعید میدانند که دور جدید گفتگوهای راهبردی عراق و آمریکا به نتیجه مطلوبی برسد که خواستههای ملت عراق و تصمیم پارلمان این کشور را در خروج آخرین سرباز آمریکایی از عراق محقق کند. از این رو مسئولیت دولت عراق و مذاکره کنندگان این کشور با آمریکا در محقق کردن خواستههای مردم عراق و دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور، بیش از پیش افزایش مییابد.