کارآفرینان یزدی، با تکمیل زنجیره تولید تا فروش محصولات گلخانه ای، از دل خاک تفتیده کویر ثروت برداشت میکنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز یزد، روستای احمدآباد یزد، جایی در دل کویر که یک روستازاده، این روستا را به محل برداشت ثروت تبدیل کرده است.
زهیر زارع پورصاحب گلخانه در این روستا گفت: از سال ۱۳۸۱ کشت محصولات گلخانهای را با پدرم شروع کردیم و آن زمان فقط دوهزار متر سطح زیرکشت داشتیم.
وی ادامه داد: حدود ۱۲ سال، فقط محصولاتی، چون خیار سبز، گوجه، بادمجان، فلفل و ... را تولید میکردیم.
زارع پور ادامه داد: از سال ۹۲ به دلیل علاقه به بسته بندی و صادرات محصولات گلخانهای با دوستم مصطفی زارع کار بسته بندی و صادرات را شروع کردیم و اکنون گلخانهای به مساحت ۶ هزار و ۵۰۰ مترمربع دارم.
زارع پور ادامه داد: روزی که ما کار بسته بندی را شروع کردیم به صورت سنتی و برای مصرف داخلی بود، اما هم اکنون روزانه ۶۰ تن محصولات کشاورزی شامل فلفل، بادمجان و گوجه به کشورهای روسیه، امارات، قطر، عراق و افغانستان صادر میکنیم.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان یزد گفت: وسعت گلخانههای استان یزد هم اکنون به هزار و ۹۰۰ هکتار رسیده است که از این سطح ۵۰۰ هزار تن محصولات گلخانهای تولید میشود.
شیخعلیشاهی با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد محصولات گلخانهای استان یزد به خارج از کشور صادر میشود، افزود: خوشبختانه این تولیدات ارزآوری خوبی برای صادرکنندگان وتولیدکنندگان به همراه داشته است.
وی، یادآور شد: هم اکنون استان یزد با سهم ۲۲ درصدی از تولیدات گلخانههای کشور رتبه دوم را در این بخش به خود اختصاص داده و با توسعه کشت گلخانهای زمینه اشتغال بیش از ۱۶ هزار نفر ایجاد شده است.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان یزد گفت: اکنون کارآفرینان یزدی که با راه اندازی مجموعه تولید نشاء، سالن کشتهای تحقیقاتی و مجموعه بسته بندی محصولات گلخانه ای، گام موثری در زمینه بهبود وضعیت تولیدات محصولات گلخانهای برداشته اند.
شیخعلیشاهی ادامه داد:این مجموعه ۴ هزار متری شامل سالن نشاء و سالن تحقیقاتی است و ۱۰ نفر از نیروهای بومی منطقه، در این واحد مشغول به کار هستند.
وی افزود: در این واحد دو سالن برای نشاء و ۴ سالن هم برای کار تحقیقاتی بادمجان، هندوانه، گوجه، فلفل و خیارسبز وجود دارد که سالیانه بین ۲ تا ۳ میلیون نشا تولید میشود.
تولید نشاء باعث صرفه جویی در آب، نهادههای کشاورزی، بذر، سم و کود و همچنین جلوگیری از پیش رسی محصولات و بالا بردن راندمان کار میشود.
در استان یزد بیش از ۴ هزار گلخانه و ۳۲ واحد بسته بندی محصولات گلخانهای وجود داردو ۳۰۰ گلخانه دار محصولات خود را برای بسته بندی به این مجموعه گلخانهای میآورند.