پخش زنده
امروز: -
سالانه دو هزار و 600 تن قارچ خوراکی در آذربایجانغربی تولید می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکزمهاباد؛ مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: ۶۵ واحد قارچ خوراکی در استان فعالیت دارند که سالانه دوهزار و 600 تن محصول تولید می کنند.
عزیز امانی، با بیان اینکه بیشترین میزان تولید قارچ خوراکی در شهرستان ارومیه است، افزود: دولت از متقاضیان سرمایهگذاری برای کشت محصولات گلخانهای برای بالا بردن کیفیت محصولات و کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی حمایت میکند.
امانی، سطح زیرکشت تولید قارچ خوراکی را ۱۴.۵ هکتار اعلام کرد و گفت: شهرهای ارومیه، سردشت، نقده، شاهیندژ ، پلدشت و خوی بیشترین سطح زیر کشت قارچ خوراکی در استان را دارند.
وی، با اشاره به رویش قارچهای سمی همزمان با فصل بهار و گرایش مردم به استفاده از این قارچها هشدار داد و افزود: تشخیص قارچهای وحشی سمی و غیر سمی بسیار سخت بوده، بنابراین بهترین راه برای جلوگیری از مسمومیت، مصرف نکردن قارچهای وحشی است.
مدیرباغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: قارچهای خوراکی پرمصرف در استان شامل قارچهای دکمهای و صدفی هستند که در بیشتر مناطق میرویند.
امانی تأکید کرد: هموطنان از مصرف خودسرانه و غیر کارشناسانه قارچهای موجود در طبیعت خودداری کرده و به خاطریک وعده مصرف قارچ، زندگی خود و خانواده خود را به خطر نیندازند.
وی اضافه کرد: در بیشتر مناطق استان هم قارچ خوراکی و هم سمی وجود دارد اما قارچهای سمی بیشتر، در مناطق جنگلی و چمنزارها رشد میکند.