بحران اقتصادی در آمریکا؛
افزایش ناامنی غذایی در آمریکا پس از شیوع کرونا
یک رسانه آمریکایی در گزارشی نوشت، پیش از همه گیری کرونا و همزمان با بلندمدتترین توسعه اقتصادی در تاریخ آمریکا، میزان ناامنی غذایی در این کشور کاهش یافته بود.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ پایگاه اینترنتی روزنامه آمریکایی "
کریسچن سایِنس مانیتور" (Christian Science Monitor) به نقل از وزارت کشاورزی آمریکا نوشت، درصد خانوادههایی که دست کم برای بخشی از سال، از امنیت غذایی برخوردار نبودند، از ۱۴.۹ درصد در سال ۲۰۱۱ به ۱۰.۵ درصد در سال ۲۰۱۹ کاهش یافته بود؛ و اکنون در یک سال گذشته، همه گیری کرونا به نوعی تعداد افرادی را که از امنیت غذایی برخوردار نیستند، چند برابر کرده است.
این روزنامه آمریکایی نوشت، محققان معتقدند این روند، علاوه بر گرسنگی میتواند تاثیرات جانبی از کاهش سلامت جسمانی افراد گرفته تا چالشهایی برای کودکان در ارتباط با مدرسه یا رشد عاطفی به دنبال داشته باشد. با توجه به آنکه آمریکا بیش از نیاز هر فرد مواد غذایی تولید میکند، اکنون این پرسش مطرح میشود که چرا چنین مشکلی وجود دارد و برای حل آن چه کاری باید انجام داد.
«کریس برت»، کارشناس اقتصادی، معتقد است، برخی از مردم آمریکا که بالای خط فقر زندگی میکنند نیز همچنان از امنیت غذایی بی بهره اند، زیرا احتمالا باید مبالغ زیادی برای مسکن یا خدمات درمانی پرداخت کنند یا برای رفتن سر کار باید هزینههای بالای حمل و نقل را متحمل شوند. درمقابل برخی افراد با درآمد پایین هستند که از امنیت غذایی برخوردارند، زیرا مدیریت درآمد خود را به خوبی انجام میدهند و هزینههای کمی دارند.
دکتر برت تاکید کرد، در نتیجه میتوان گفت که امنیت غذایی و فقر با هم ارتباط مستقیم ندارند، زیرا در نهایت این کیفیت زندگی مردم است که میزان امنیت غذایی آنها را تعیین میکند.
روزنامه کریسچن سایِنس مانیتور افزود، به هرحال همه گیری کرونا، تعداد بیشتری از مردم آمریکایی را در موقعیتهای ناخوشایند قرار داده است، زیرا باعث کاهش فرصتهای کاری ودسترسی افراد به خانواده، شبکههای اجتماعی، سازمانهای اجتماعی، مغازهها و حمل و نقل شده است.
براساس نتایج نظرسنجی که ماه مارس انجام شد، حدود ۱۸ میلیون آمریکایی اعلام کردند که برخی مواقع غذای کافی برای خوردن نداشته اند و پنج میلیون نفر هم گفتند معمولا غذای کافی برای خوردن نداشته اند.این رقم که کل آن بالغ بر ۲۳ میلیون نفر میشود، یعنی یک نفر از هر ۱۴ آمریکایی، تنها به یک دوره دو هفتهای در ماه مارس مربوط میشود که نشان دهنده افزایش بسیار زیاد کسانی است که از امنیت غذایی برخوردار نیستند.
با افزایش میزان بیکاری به ۱۴.۷ درصد در آوریل سال گذشته، میزان درخواست برای دریافت غذا به بانکهای غذایی نیز در سراسر آمریکا افزایش یافت. براساس نظرسنجی موسسه پیو، حدود ۱۷ درصد از آمریکایی هااز یک بانک غذایی کمک دریافت کرده اند.
محققان دانشگاه نورث وسترن، برآورد کرده اند که در دوره همه گیری کرونا میزان عدم امنیت غذایی در آمریکا بیش از دو برابر شده است و حدود ۲۳ درصد از خانوارها تحت تاثیر این روند قرار گرفته اند.اگرچه از بهار گذشته میزان بیکاری در آمریکا کاهش یافته است، اما برآوردها همچنان از میزان بالای عدم امنیت غذایی در این کشور حکایت دارند.خانوادههای سیاه پوست و اسپانیایی تبار بیشتر در معرض نبود امنیت غذایی قرار دارند.
نتایج همان نظرسنجی موسسه پیو نشان داد که احتمال آنکه بزرگسالان سیاه پوست و اسپانیایی تبار به یک بانک غذایی مراجعه کنند، در مقایسه با بزرگسالان سفید پوست سه برابر بیشتر بوده است.