بر اساس گزارش نهادهای وابسته به سازمان ملل؛
بیست منطقه در جهان فاقد امنیت غذایی هستند
نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد در گزارشی اسامی بیست منطقه فاقد امنیت غذایی در جهان را اعلام کردند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، برنامه جهانی غذا و
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در گزارشی مشترک، اسامی بیست منطقه ملتهب در جهان را که با خطر فقدان امنیت غذایی روبرو هستند، اعلام کردند که بر اساس آن، لبنان برای اولین بار در زمره این کشورها قرار گرفته است.
خبرنگار شبکه تلویزیونی المیادین در ژنو با اشاره به وجود بیست منطقه ملتهب در جهان که ۱۸۳ میلیون نفر ساکنان آن با فقدان امنیت غذایی دست به گریبان هستند گفت: ۳۴ میلیون نفر از این افراد با خطر گرسنگی در پنج ماه آینده روبرو هستند؛ پنج کشور عربی یمن، سودان، سومالی، سوریه و لبنان از جمله کشورهایی هستند که نام آنها در زمره این بیست منطقه آمده است. این در حالیست که بر اساس مطالعات بین المللی سطح زندگی در لبنان قبل از سال ۲۰۱۹ در حد متوسط رو به بالا بود. اما اکنون نهصد هزار نفر از جمعیت این کشور فاقد امنیت غذایی هستند.
«آنا لی کونته» مدیر برنامه جهانی غذا در اینباره گفت: برخی عوامل منفی در لبنان باعث وخامت اوضاع بسیاری از مردم شده است. در این گزارش ناقوس خطر را به صدا در آورده ایم تا مقامات هر چه سریعتر اقداماتی را که لازم است انجام دهند تا از وخیمتر شدن اوضاع و افزایش ناآرامیها و خشونتها جلوگیری شود.
منازعات و بحران های اقتصادی از مهمترین عوامل افزایش خطر گرسنگی
در ادامه گزارش مشترک برنامه جهانی غذا و فائو آمده است: منازعات مسلحانه و گسترش صحراها و نیز بحرانهای اقتصادی که به سبب شیوع ویروس کرونا بدتر شده از جمله مهمترین عوامل افزایش تعداد افرادی است که در آفریقا، آمریکای لاتین و آسیا با خطر گرسنگی روبرو هستند. تحریمهای یکجانبه از دیگر علل این بحران به شمار میرود.
دومینیک بورجیون مدیر دفتر سازمان فائو در ژنو گفت: اوضاع در سوریه بسیار نگران کننده است. بخشهای اقتصادی و کشاورزی با مشکلات زیادی دست به گریبان هستند به همین سبب در تولیدات محلی که هنوز به سطح قبل از بحران نرسیده است با مشکل روبرو هستیم.
گزارش مشترک فائو و برنامه جهانی غذا پیش بینی کرده است کاهش کمکهای بین المللی در یمن باعث کاهش فعالیتهای انسانی در این کشور و کاهش جیرههای غذایی به سبب جنگ و محاصره در این کشور شود.