به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: خوردن چند لقمه از این قارجها میتواند کبد، کلیه و حتی مغز را از کار انداخته و حتی موجب مرگ شود.
دکتر رحمت اله افشار افزود: حتی افراد متخصص هم بدون نظر آزمایشگاه نمیتوانند از روی ظاهر یا مزه قارچ بگویند کدام قارچ وحشی خوراکی و کدام قارچ سمی است.
وی با بیان اینکه تنها آزمایشگاههای ویژه میتوانند خوراکی بودن قارچها را تایید کنند ادامه داد: هیچ آزمایشی هم وجود ندارد که افراد عادی بتوانند انجام دهند و از طریق آن از خوراکی بودن قارچ اطمینان یابند.
علایم مسمومیت با قارچ چیست؟وی ادامه داد: علایم زودرس شامل تهوع و استفراغ، اسهال و شکم درد و تعریق است که گاهی علایم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری با آن همراه میشود.
آقای افشار با بیان اینکه این علایم اغلب ۴ تا ۲۴ ساعت بعد از خوردن قارچ ظاهر میشود گفت: علایم دیررس شامل علایم مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیبهای مغزی ممکن است طی روزها یا هفتههای بعدی ظاهر شوند.
اگر به مسمومیت با قارچ مشکوک شدیم چه کنیم؟معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: در صورت هرگونه شک به مسمومیت با قارچ باید هرچه سریعتر فرد مسموم شده را به بیمارستان منتقل کرد.
آقای افشار با اشاره به اینکه نباید جلوی تخلیه معده فرد مسموم شده را گرفت، افزود: گاهی لازم است فرد مسموم شده را مجبور به استفراغ و تخلیه معده کرد تا قارچهای سمی باقی مانده خارج شوند و از این طریق از ورود سم بیشتر به بدن پیشگیری کرد.
در بیمارستان به فرد مسموم شده با قارچ چه خدماتی ارائه میشود؟دکتر رحمت اله افشار با اشاره به اینکه فشارخون، ضربان قلب و دمای بدن فرد مسموم شده را کنترل میکنند گفت: ممکن است برای تخلیه معده و روده از قارچهای باقی مانده به فرد مسموم مواد مسهل یا بدون موادی که تهوع ایجاد میکنند، بدهند.
وی ادامه داد: ممکن است به فرد مسموم موادی خورانده شود که سموم موجود در روده متصل شده و در دفع سریعتر مواد سمی و جلوگیری از جذب بیشتر آنها به بدن، کمک کنند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: در طول بستری در بیمارستان، بیمار به دلیل عوارض شدید مسمومیت با قارچ مانند تشنج، نارسایی کبد و کلیه مراقبت میشود.
چگونه با قارچها مسموم نشویم؟وی افزود: باید از چیدن، خریدن و خوردن قارچهای روییده شده در طبیعت پرهیز کرد و باید تنها از قارچهای خوراکی پرورش یافته در کارخانههای معتبر استفاده کرد.
افشار گفت: پختن، آب پز کردن یا کباب کردن قارچهای وحشی طبیعت، سم آنها را از بین نمیبرد و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچهای وحشی پرهیز از مصرف این قارچها است.