نان شیرینی توتک به عنوان نان شیرینی البرز به ثبت آثار ناملموس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رسیدهاست.
نان توتک ، شیرینی سوغات استان البرز، مردم کرج به ویژه کلاکی هاست و این شیرینی که در عید پخته می شود به ثبت ملی هم رسیده است.
به کار بردن توت خشک آرد شده و یا شیره توت به جای شکر در خمیر توتک میتواند یکی از وجوه تسمیه این نان شیرینی لذیذ باشد.
نان شیرینی توتک در دیگر مناطق جغرافیایی البرز با نام فطیر نیز پخته میشود، این نامگذاریها مانند توتک ، اگردک، کلوچه و فطیر با توجه به عناصری همچون؛ اندازه، نوع خمیر، میزان شیر و شکر و مغز گردو و گاه سبزیهای معطر به کار برده شده و حتی میزان و درجه حرارت، برگزیده و اطلاق شده است.