اتحاديه اروپا و کرونا؛
اختلاف سران اتحاديه اورپا بر سر واکسن کرونا
مشکلات مربوط به تأمین واکسن، صادرات نکردن آن به کشورهای خارج از اتحادیه اروپا، اختلاف میان اتحادیه اروپا و انگلیس، در کانون رایزنیهای نشست سران اتحادیه اروپا قرار گرفت.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاري فرانسه؛ در حالی شمار مرگ و میر ناشی از ابتلا به کووید-۱۹؛ در کشوری مانند برزیل اکنون از مرز ۳۰۰ هزار نفر گذشته است جنگ واکسن کرونا (صادر کردن یا نکردن واکسن)، در کانون مذاکرات و رایزنیهای نشست سران اتحادیه اروپا قرار دارد.
مشکلات مربوط به تأمین واکسن، صادرات نکردن آن به کشورهای خارج از اتحادیه اروپا؛ اختلاف میان اتحادیه اروپا و انگلیس در این باره، در کانون رایزنیهای نشست سران اتحادیه اروپا قرار گرفت.
برزیل، دومین کشور بسیار آسیب دیده جهان از نظر کرونا در جهان پس از آمریکا، روز گذشته اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته نزدیک به ۹۰۰۰۰ نفر دیگر از مردم این کشور به کرونا مبتلا شده اند. در یک سال گذشته، ۱۲.۲ میلیون نفر در این کشور ۲۱۲ میلیون نفری به کرونا مبتلا شده اند و از این تعداد ۳۰۰۶۸۵ نفر جان خود را از دست داده اند.
بخشهای مراقبتهای ویژه در سراسر این کشور دیگر توانایی پذیرش بیماران جديد را ندارند و کارکنان آنها در آستانه فرسودگی از کار (کارزدگی) قرار دارند. روزنامهها و رسانههای ارتباط جمعی در این کشور حتی گزارشهای تکان دهنده و نگران کننده تری در این باره ارائه میدهند. بر اساس گزارش آنها، در راهرو بیمارستانها اجساد روی هم انباشته شده صدها نفر به دلیل کمبود تخت در بخش مراقبتهای ویژه جان خود را از دست داده اند. کمبود ذخایر اکسیژن و کیتهای لوله گذاری در بعضی نقاط به حد بحرانی رسیده است.
شیوع این بیماری همه گیر کووید-۱۹؛ در برزیل به دلیل گسترش نوع آمازونی آن موسوم به P۱، که گفته میشود مسریتر و کشندهتر از سایر سویههای کروناست، در سایر نقاط جهان نگرانی فزایندهای را ایجاد کرده است.
در اروپا که روند شیوع این بیماری دوباره سیر فزایندهای گرفته است، اتحادیه اروپا و انگلیس بر سر مدیریت موجودی واکسنهای تولیدی در این قاره از جمله واکسن تولیدی شرکت انگلیسی –سوئدی آسترازنکا، وابسته به دانشگاه آکسفورد به اختلاف برخورده اند. لندن و بروکسل در نظر دارند با گفتگو این مشکل را حل کنند.
در همین راستا قرار است امروز نشست سران اتحادیه اروپا در بروکسل آغاز به کار کند و به احتمال زیاد همین موضوع مشکل ساز یعنی مدیریت موجودی واکسنهای تولیدی در خاک اروپا از موضوعات اصلی مورد بحث در آن خواهد بود.
در حالی که کشورهای اروپایی مبارزه کارآمد با شیوع بیماری همه گیر ناشی از ابتلا به ویروس جدید کرونا را در دستور کار خود قرار داده اند اقدام واکسن شرکت انگلیسی – سوئدی آسترازنکا، در عمل نکردن به تعهداتش برای تحویل واکسن به کشورهای اروپایی مشکل ساز شده است.
برای حل این موضوع، کمیسیون اروپا ساز و کار کنترل صادرات واکسن را که در ژانویه آغاز شد؛ تقویت کرده است. این رویکرد با انتقاد شديد لندن مواجه شد.
در مواجه با شدت شیوع کرونا در کشورهای عضو اتحادیه اروپا، بروکسل تصمیم گرفته است صادرات واکسنهای تولیدی در خاک اروپا به دیگر کشورها از جمله انگلیس را در حجم قابل توجهی محدود کند.
شرکت آسترازنکا اعلام کرد به موجب قانونی که با انگلیس امضا کرده است باید به تعهدات خود درباره تامین واکسن مورد نیاز انگلیس عمل کند.
از طرف دیگر اتحادیه اروپا اعلام کرد تاکنون ۱۰ میلیون دوز از انواع واکسنهای ضد کرونا به انگلیس صادر شده است، اما هیچ واکسنی از انگلیس به اتحادیه اروپا وارد نشده است.
اورزولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا اتحادیه اروپا اعلام کرد اروپا اکنون در مقیاس بزرگ صادرات واکسن ضد کووید-۱۹ به انگلیس دارد، اما هر اقدامی باید دو طرفه باشد. انگلیس نیز باید مسیر صادرات واکسن ضد کووید-۱۹، به اتحادیه اروپا را هموار کند.
این درحالی است که جانسون، نخست وزیر انگلیس درباره هرگونه انسداد خودسرانه صادرات واکسن ضد کووید - ۱۹، هشدار داده است. جانسون با تأکید بر اینکه این واکسنها محصول همکاری بین المللی است، تأکید کرد من فکر میکنم انسداد صادرات واکسنهای ضد کرونا یا مواد تشکیل دهنده واکسن ضد کووید-۱۹، موضوعی حساس است که باید به آن رسیدگی شود.
روز چهارشنبه این هفته، مقامات اتحادیه اروپا و انگلیس اعلام کردند که در تلاشند یک راه حل که برای دو طرف سودمند باشد برای حل تنشها پیدا کنند.
شرکت آسترازنکا که توسط سازمان نظارت بر دارو و درمان آمریکا به خاطر استناد به دادههای منسوخ درباره آزمایشات بالینی ناظر بر کارایی واکسن ضد کووید-۱۹، مورد انتقاد قرار گرفته بود اعلام کرد با توجه به کار آزمایی که بر روی افراد در آمریکا و شیلی و پرو انجام گرفته است معلوم شد که کارایی واکسن تولیدی اش ۷۶٪ است. حال آنکه قبلا رقم ۷۹٪ به عنوان کارآمدی این واکسن در جلوگیری از ابتلا به ویروس کووید- ۱۹، اعلام شده بود.
از سوی دیگر انگلیس نیز اعلام کرد که ممکن است بزودی فرانسه را در فهرست قرمز قرار دهد و کنترل ورود و خروج افراد به و از فرانسه را تقویت کند. این تصمیم بعد از آن قرار است به اجرا گذشته شود که روز چهارشنبه سه منطقه دیگر در فرانسه به شانزده منطقهای که قبلا در قرنطینه قرار گرفته بودندبه شهرهاي داراي محدوديت شديد اضافه شد. به موجب تصمیمی که همین هفته دولت فرانسه به اجرا گذشت همه منطقه ناحیه ایل - دو - فرانس (به فرانسوی: Île-de-France)، یکی از هجده ناحیه فرانسه واقع در شمال این کشور که کلان شهر پاریس نیز در آن قرار دارد مشمول محدودیتهای قرنطینهای برای مهار بیماری همه گیر ناشی از ابتلا به ویروس کووید - ۱۹ شدند.
پس از ایرادهایی که بر واکسن تولیدی شرکت داروسازی انگلیسی –سوئدی آسترازنکا، وابسته به دانشگاه آکسفورد وارد شد، اکنون ایرادهایی در ماکائو و هنگ کنگ بر واکسن ضد کرونا فایزر/ بیو ان تک، شرکت داروسازی آمریکایی- آلمانی، وارد شده است. استفاده از این واکسن در این دو منطقه از آسیا پس از کشف کپسولهای معیوب در یک محموله به حالت تعلیق درآمد.
برای رعایت جوانب احتیاط، واکسیناسیون با این واکسن فعلی در مدت زمانی تحقیقات بیشتر در این باره انجام میگیرد به حالت تعلیق درآمده است. بسیاری از واکسنها به صورت غلیظ در ویالها حمل میشوند و سپس قبل از تجویز رقیق میشوند.
در ژاپن، حمل مشعل بازیهای المپیک توکیو، که به دلیل همه گیری تا تابستان امسال به تأخیر افتاد، در غیاب مردم پنجشنبه در فوکوشیما (شمال شرقی) آغاز شد.
در آمریکا، مقامات مسئول مدیریت بحران کرونا، از دیدن اولین اثرات مثبت واکسیناسیون، به ویژه در بازدید از مراکز اضطراری برای افراد مسن، که میزان ابتلا آنها به ویروس کووید- ۱۹ پس از کارزار واکسیناسیون، در حال کاهش بود، ابراز خرسندی کردند.
روشل والنسکی میدر مراکز مبارزه و پیش گیری از بیماریهای عفونی در این باره اعلام کرد از اینکه از همین حالا میبینیم میزان قابل توجهی از مراجعات به مراکز اورژانس توسط افراد بالای ۶۵ سال به علت واکسینه شدن این گروه سنی کاهش یافته است بسیار خوشحالیم.
بر اساس محاسبات و ارزیابیهایی که خبرگزاری فرانسه با استناد به آمار و ارقام رسمی منتشر شده توسط وزارت بهداشت کشورهای مختلف در جهان به دست آورده است، از زمان آغاز شیوع کرونا در ۱۲ دسامبر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان در مرکز چین و سرایت آن به کل جهان، تاکنون دست کم ۲.۷۳ میلیون نفر در سراسر جهان به علت ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.