صنعت گاز با وجود افزایش بیسابقه مصرف گاز طبیعی در کشور توانست کارنامه مثبتی در عبور از زمستان ۹۹ بر جای بگذارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نخستین روز زمستان در حالی آغاز شد که محمدرضا جولایی، مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد مصرف روزانه گاز کل کشور در مقایسه با دوره مشابه پارسال، ۵۵ میلیون مترمکعب افزایش یافته است.
حسن منتظرتربتی، معاون وزیر نفت در امور گاز هم همسو با این موضوع گفت: مصرف گاز به مرحله هشدار رسیده و ۸۰ درصد گاز کشور در بخش خانگی مصرف میشود بنابراین از همه مردم خواست در مصرف گاز صرفهجویی کنند، زیرا به ازای هر یک درجه کاهش دمای سیستمهای گرمایشی، به مقدار تولید یک فاز پارس جنوبی صرفهجویی میشود.
هرچند افزایش تعداد مشترکان گاز در این روند رو به رشد تاثیر داشته، اما به گفته کارشناسان، مصرف گاز نباید تا این اندازه افزایش مییافت با این حال در همین زمان اعلام شد تولید روزانه گاز کشور به هزار میلیون مترمکعب رسیده است هرچند مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تاکید کرد تولید حداکثری گاز مجوزی برای افزایش مصرف نیست.
در این زمان با وجود اینکه حرف و حدیثهایی هم درباره مقدار گازرسانی به نیروگاهها و استفاده از مازوت هم مطرح شد، منتظرتربتی در این باره تاکید کرد: از ابتدای در سال ۹۹ تنها پنج درصد سوخت نیروگاهها با مازوت تأمین شده، از سویی تأمین سوخت نیروگاههای مازوتسوز نزدیک کلانشهرها بهطور کامل با گاز طبیعی یا نفتگاز انجام شده است.
به هر ترتیب صنعت گاز کشور توانست با وجود این مصرف بیسابقه، زمستان موفقی را پشت سر بگذارد و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در روزهای پایانی اسفندماه اعلام کرد که این مجموعه وظیفه خود را در زمینه تأمین و انتقال پایدار گاز در زمستان ۹۹ بهخوبی انجام داده است.
تربتی در عین حال در گفتوگویی گفت که تعداد واحدهای مشترکان کشور تا پایان سال ۹۹ به حدود ۲۹ میلیون رسیده و ۳۸ هزار کیلومتر خط لوله گاز اجراشده هم داریم.
او همچنین به واکاوی وضع صادرات گاز ایران به کشورهای همسایه و برنامههای آینده صادراتی کشور هم پرداخته است.
بهرهمندی ۹۵ درصدی ایران از گاز طبیعی
توسعه گازرسانی در فصل زمستان و با وجود سرمای هوا نه تنها متوقف نشد بلکه با شتاب بیشتری دنبال شد. در همین زمان بیژن زنگنه، وزیر نفت در گزارشی به رئیسجمهوری از بهرهمندی ۹۵ درصدی مردم ایران از گاز طبیعی خبر داد و پروژههای متعددی در دهه فجر کلید خورد یا به بهرهبرداری رسید.
گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان هم با شتاب در حال اجراست و مدیرعامل شرکت گاز این استان از وجود بیش از ۶۵ هزار مشترک گاز طبیعی در سیستان و بلوچستان خبر داده است. از سویی شرکت گاز استان خراسان رضوی هم اعلام کرد که پروژه گازرسانی این استان به عنوان معین گازرسانی در شهر زاهدان تکمیل شده است.
جشن پایان گازرسانی در خراسان شمالی، گازرسانی به ۶۰۰ روستای خراسان جنوبی، بهرهبرداری از پروژه گازرسانی به هفت روستای مرزی شهرستان بانه در کردستان، آغاز عملیات اجرایی گازرسانی به ۵ روستای استان یزد، آغاز عملیات اجرایی گازرسانی به نیروگاههای کیش، افزایش ۱۱۱ درصدی ظرفیتسازی گازرسانی به صنایع کرمان و دائمی شدن پایداری گاز در ایلام از دیگر اقدامهای انجامشده است.
تکمیل عملیات اجرایی پروژه انتقال گاز به سه روستای بخش ارجمند شهرستان فیروزکوه، بهرهبرداری ازطرح گازرسانی به پالایشگاه گاز پارسیان سپهر، بهرهبرداری و آغازعملیات اجرایی ۱۸ پروژه گازرسانی ازسوی شرکت مهندسی و توسعه گاز و امضای تفاهمنامه همکاری میان این شرکت و نفت خزر و بهرهبرداری از مرحله نخست پروژه خط انتقال گاز صنایع زرند از دیگر اخبار این حوزه است.
از دیگر اقدامهای شرکتهای گاز استانی میتوان به دستیابی به فناوری بوسنج گاز طبیعی و رونمایی از سامانههای شرایط اضطراری در شرکت گاز خراسان رضوی همچنین رونمایی از خودروهای بحران و ثبت اختراع دستگاه مکانیاب لولههای پلیاتیلین در شرکت گاز بوشهر اشاره کرد.