شهید «مهدی باکری» پاسداری نمونه، فرماندهی فداکار و خدمتگزاری صادق و عاشق حضرت امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی بود.
مهدی باکری، در مدت کوتاهی، مدارج ترقی را در جبهههای حق علیه باطل طی کرد. در عملیات «فتح المبین» با عنوان معاون «تیپ نجف اشرف» توانست در پیروزی مؤثر باشد.
در عملیات «خیبر» زمانی که خبر شهید شدن برادرش را به وی دادند، بدون ابراز اندوه با خانواده اش تماس گرفت و چنین گفت: شهادت حمید یکی از الطاف الهی است که شامل حال خانواده ما شدهاست.
شهید باکری؛ از شستن خیابانها تا تدبیر در فرماندهی دفاع مقدس
مهدی باکری یک شب به سپاه آمد و ۱۵ نفر از برادرها را به همراه خود برد و به هر کدام یک جارو داد.
شهید مهدی باکری خودش هم با آنها شروع به شستن خیابانها کرد. این گوشه کوچکی از خدمات آن شهید بزرگوار بود. آقا مهدی شجاعت و شهامت را همراه با تدبیر داشت.
اسفند ماه یادآور شهادت دلیر مردان دوران دفاع مقدس همچون شهیدان حمید باکری، حسین خرازی، امیر حاج امینی، ابراهیم همت، حجت الله رحیمی، عبدالحسین برونسی، عباس کریمی و مهدی باکری است.
نادری از همکاران شهید مهدی باکری روایت میکرد زمانی که مهدی در شهرداری فعالیت میکرد، با حقوق خودش که نزدیک به دوازده هزار تومان بود، چند نفر را استخدام کرد. محل تامین حقوق آنها، حقوق خودش بود.
مهدی تا نیمه شب کار و روزها به خیابانهای مناطق محروم سرکشی میکرد. گاهی وقتی برای ناهار خوردن پیدا هم نمیکرد. زمانی هم که اصرار میکردیم غذایی بخورد؛ به نان خالی بسنده میکرد.
یک شب برف باریده بود. شهید باکری صبح زود بلند شد و من را هم بیدار کرد که برای تمیز کردن خیابانها برویم. مهدی تمام کارها را با اخلاص انجام میداد.
وی برای آبادانی شهر فعالیتهای بسیاری از جمله آسفالت حسینآباد، علیآباد و جوادآباد را انجام داده بود. موقع آسفالت کردن آن مناطق، مهدی پیش از کارگران مشغول به کار میشد؛ و به گونهای عمل میکرد که آنها نمیدانستند که او مسئول شهرداری است.
مهدی یک شب به سپاه آمد و ۱۵ نفر از برادرها را به همراه خود بُرد و به هر کدام یک جارو داد. خودش هم با آنها شروع به شستن خیابانها کرد. این گوشه کوچکی از خدمات آن شهید بزرگوار به مردم بود. آقامهدی شجاعت و شهامت را همراه با تدبیر داشت.
یک شب شهید امینی آمد و گفت: «امام فرمودند که محاصره آبادان باید شکسته شود و خیلی ناراحت بودند که چرا نشستهایم.» بعضی از برادرها تحت تاثیر قرار گرفتند و این موضوع را نزد آقا مهدی مطرح کردند. آقا مهدی گفت، ما با شبیخون زدن کاری نمیتوانیم بکنیم. ما باید با تدبیر و طرح و با یک برنامه دقیق دشمن را از پا درآوریم.
تعریف پاسداری از دیدگاه شهید «مهدی باکری»
شهید «مهدی باکری» فرمانده دلاور لشکر عاشورا در سخنانی به تعریف مفهوم پاسداری و وظایف پاسداران در انقلاب اسلامی اشاره کرده است.
پاسداری از دیدگاه شهید باکری یعنی حراست از وحی ادامه راه انبیا و ائمه، صلحا، شهدا. حفاظت از مکتبی که پیامبر (ص) زحمتها کشید و جنگید، امام حسین (ع) برایش شهید شد. خونها و جانها برایش دادند.
پاسداری تکلیف است نه ماموریت، پاسداری الگو است، یک پاسدار و رزمنده بایستی از خیلی چیزها که حرام هم نیست، بگذرد.
خصایل پاسداری شامل این موارد است: روحیه شاد و بشاش، ایثار، شهادت طلبی، میل به کار، ترک دنیا، امیدواری، صبر و مقاومت، توکل، رحماء بینهم، کار برای خدا، امین بیت المال بودن، دلسوزی، عارف و عابد، متحمل مشکلات بودن، داشتن اخلاق اسلامی، کنترل خود در هر شرایطی، پرهیز از عصبانی شدن و اشتباه نمودن، درک محتوای عمیق اسلامی مسئولیت، توجه نمودن خود و نیروها به نماز، وفای به عهد داشتن و دقیق بودن در وعدهها و حضور به موقع در جلسات، رعایت کردن سلسله مراتب، یادی از شهدا کردن، ارزیابی دقیق و صحیح نیروها و برادران بسیجی جهت کادرسازی.
وصیت نامه شهید مهدی باکری:
یا الله، یا محمد، یا علی، یا فاطمة زهرا، یا حسن، یا حسین، یا مهدی (عج) و توای روح الله و شماای پیروان صادق شهیدان. خدایا چگونه وصیتنامه بنویسم درحالیکه سراپا گناه و معصیت و نافرمانیام؟ گرچه از رحمت و بخشش تو ناامید نیستم، ولی ترسم از این است که نیامرزیده از دنیا بروم. میترسم رفتنم خالص نباشد و پذیرفته درگاهت نشوم. یا رب العفو، خدایا نمیرم درحالیکه از ما راضی نباشی.ای وای که سیهروی خواهم بود. خدایا چقدر دوست داشتنی و پرستیدنی هستی! هیهات که نفهمیدم.
خدایا چنان کن که شرمنده آرمانهای شهدای مان نشویم و عکس شهدا عمل نکنیم.