طبیعت شگفت انگیز دیدنی جنوب استان کرمان گردشگران زیادی را به خود جلب می کند. آبشار وروار یکی از دیدنیهای اعجاب انگیز این خطه از ایران است.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ جنوب استان کرمان مملو از جاذبههای طبیعی دیدنی و شگفت انگیز است. وجود دهها رودخانه بزرگ پرآب و دائمی نظیر «هلیل رود» و سد بزرگی که برروی آن بسته شده، باعث شده تا این منطقه به عنوان بزرگترین گلخانه طبیعی جهان شناخته شود.
طبیعت شگفت انگیز دیدنی جنوب استان کرمان گردشگران زیادی را به خود جلب میکند. آبشار وروار یکی از دیدنیهای اعجاب انگیز و فوق العاده دیدنی این خطه از ایران است.
این آبشار بلندترین آبشار ایران و خاورمیانه محسوب میشود؛ که در رشته کوه جبال بارز قرار دارد. ارتفاع این آبشار ۱۷۶ متر است و آب آن از کوه علمشاه (با ارتفاع ۳۷۴۰ متر بلندترین قله جبال بارز) سرچشمه میگیرد.
رشته کوه جبال بارز با درازای ۲۵۰ کیلومتر، طولانیترین رشته کوه در جنوب شرقی ایران است. اکثر مردم بدلیل عدم شناخت وآشنایی با این آبشار بلندترین آبشار ایران را لاتون میدانند، حال آنکه ارتفاع آبشار لاتون تنها ۱۰۵ متر میباشد. همچنین آبشار پیران یا ریجاب سرپل ذهاب در مجموع از سه پله تشکیل و جمع کل ارتفاع پلهها حدود ۱۵۰ متر و بلندترین پله که پله دوم است حدود ۱۰۰ متر ارتفاع دارد. رسیدن به آبشار چندان آسان نیست.
رود فرق در دهانه خروجی آب رودخانهای قرار دارد که از منطقه جبال بارز جنوبی و خصوصا قله علم شاه سرچشمه میگیرد و از آبشار سرازیر میشود فاصله روستای رود فرق تا آبشار حدودا ۱۰ کیلومتر است که کوههای دو طرف رودخانه با شیب بسیار تندی که دارند مانع از عبور میشوند و تنها راه عبور از مسیر رودخانه است که آن هم به دلیل شیب بسیار تند و ناهموار و وجود سنگهای گرانیت بسیار بزرگ که در بعضی از مسیرها طوری بر روی هم قرار گرفته اند که اگر شیئی از دستت بیفتد پیدا کردن آن ناممکن است سبب کندی حرکت میشود و به همین دلیل طی کردن این مسافت ۱۰ کیلومتری حدود سه الی چهارساعت طول میکشد.
برپایه ی آنچه که در تارنمای سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان آمده است، اگر بلندی آبشار را از جای زاویه ی شکست آن در بالاترین جا تا سطح حوضچهی آبشار در دید بگیریم، بلندی آن حدود ۱۵۰ متر خواهد بود. درست است که جبال بارز پوشیده از جنگل است، اما جنگلهای گسترهی علمشاه، انبوه تر و پربارتر به چشم می آید.
همه ی زیبایی و شکوه آبشار به کنار؛ از جنگلهای پوشیده از درختان بلند، باغهای آن گستره، دشتهای گل نرگس و گونههای پرشمار پرندگان آن نیز باید یاد کرد. هنگام پیمودن راه برای رسیدن به آبشار وروار، آبشارهای «دو قلو» و «تخت» را هم میتوان دید. در بالای آبشار وروار نیز پهنهای هست که به آن «وود» می گویند. آبشار وروار و گستره ی پیرامون آن، جایی چشمگیر است و دربردارنده ی یادمانهای تاریخی. قلعه سنگی «سموران» قلعه فرق و قلعه سالار رضا سازههای تاریخی آنجا هستند هرچند اکنون تنها پیها و دیوارهایی از آنها به جا مانده است، اما در دورهی شکوه خود دژهای مستحکم و شناخته شده بوده ساخت آنها به دوران باستانی ایران بازمی گردد.
به امید خداوند متعال، با نابودی ویروس کرونا، گردشگران عزیز از نزدیک این طبيعت زيبا و بي نظير را در استان کرمان ببینند.