دبیر کمیته امنیتی- اجتماعی ستاد مبارزه با کرونا گفت: وضعیت چهارگانه شهرها برای مشخص شدن محدودیتهای سفرهای نوروزی در روز ۲۵ اسفند اعلام میشود.
وی افزود: بر اساس طرح جامع مدیریت هوشمند محدودیتها که از اول آذرسال جاری اجرا شد در ابتدا شهرها با سه رنگ زرد، نارنجی و قرمز و سپس با وضعیت آبی از منظر روند بیماری شاخص بندی شدند و این وضعیت تا به امروز در ۵ حوزه اجرایی شده است.
قاسمی گفت: بر اساس لیست وزارت بهداشت از وضعیت چهارگانه شهرها، مسافرت به شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع و همچنین سفر از این شهرها به دیگر شهرها هم ممنوع است. اما مسافرت به شهرهای آبی و زرد امکان پذیر است.
وی افزود: خواهش ما از مردم این است که مسافرتهای خود را به زمان مناسب تری موکول کنند، چون ما در شرایط شکنندهای قرار داریم و هر لحظه ممکن است روند شیوع بیماری حالت صعودی پیدا کند.
دبیر کمیته امنیتی- اجتماعی ستاد مبارزه با کرونا با تاکید بر اینکه حدود ۳ سال است به دلیل شرایط مختلف مسافرتها محدود شده است، گفت: خواهش ما بر مسافرت نرفتن هموطنان است، اما اگر مسافرتهای ضروری داشتند حتما نکات ضروری و دستورالعملها را رعایت کنند و از دید و بازدید بپرهیزند.
وی اظهار داشت: در جلسه کمیته امنیتی، دستورالعمل هفته پیش، متناسب با مصوبه اخیر بازنگری شده است و ان شاء الله این دستورالعمل با امضای وزیر کشور به دستگاههای مختلف ابلاغ میشود و اطلاعیههای مربوط به سفرهای نوروزی و مباحث مهم به مردم اطلاع رسانی خواهد شد.
قاسمی با اشاره به اینکه وضعیت بیماری امکان برنامه ریزی در زمان مناسب را به ما نمیدهد، گفت: حدود سه هفته پیش از مصوبه ۱۶ اسفند این موضوع را بررسی کردیم و تنها مولفهای که برنامه ریزی ما را تحت شعاع قرار میدهد، سلامت مردم و روند بیماری است. با توجه به وضع استان خوزستان و نگرانی مسئولان وزارت بهداشت از ویروسهای جهش یافته برنامه ریزیها با اخلال مواجه شد، ولی با توجه به جمیع جهات به این نتیجه رسیدیم.
وی درباره شلوغی بیش از اندازه بازارهای خرید و عجیب بودن تراکم جمعیتی و رعایت نشدن
فاصله گذاری اجتماعی در این اماکن گفت: در هر حال هر تصمیمی که اتخاذ شود نیاز به همراهی دارد تا نتیجه مورد نظر حاصل شود. این ویروس تمامی جهات زندگی مردم دنیا را تحت شعاع قرار داده است. دولت اقداماتی را پیش بینی و به دستگاههای مختلف ابلاغ میکند و مردم هم تا به امروز به خوبی همراهی کرده اند.
قاسمی افزود: هرچه ما بیشتر رعایت کنیم وضعیت بهتر میشود و هرچه کمتر رعایت کنیم پیامدهای سوء آن بیشتر است. ما تلاش کردیم با توجه به اولویت موضوع سلامت، تعادلی بین موضوعهای مختلف برقرار کنیم اگر چه در اجرا، تمامی کارها به نحو مطلوب انجام نمیشود. در این بین دو نکته مهم است مورد اول بحث رعایت مردم است به طوریکه این شرایط نباید عادی انگاری شود و موضوع بعدی هم موارد نظارتی است به طوری که صنوف مختلف و خدمات دهندگان هم در معرض خطر هستند و باید شرایط را رعایت کنند.
قاسمی با تاکید بر اینکه صنوف مختلف بیشترین خدمات و فروش را در اسفندماه داشتند و امسال این شرایط فراهم نیست، اظهار داشت: نظارتها و رعایت شیوه نامهها موجب میشود صنوف هم بتوانند به کار خود ادامه دهند. بازارها تا پایان سال در صورت رعایت شیوه نامهها باز است و با متخلفان برخورد میشود.