با حفاظت مردمی زیستگاه حیات وحش در قرقگاه منصور آباد رفسنجان ، احیا و حیوانات این منطقه، بیشتر شده است.
به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان مدیرعامل منطقه حفاظت شده منصورآباد رفسنجان با اشاره به فعالیت اولین منطقه حفاظت شده مردمی در کشور از12سال گذشته دراین شهرستان گفت: با فعالیت گروه خودجوش مردمی باعنوان "گروه دوستداران طبیعت رفسنجان" تشکل مردمی ثبت شد و اصل کارحفاظت از حیات وحش موجود در منطقه بود.
حامد ابوالقاسم افزود: در ابتدای کار حفاظت در این منطقه در سال ۸۷ آمار حیات وحش در این منطقه منصور آباد به ویژه آمار قوچ، میش، کل و بز در این منطقه در وسعت ۱۲۶ هزار هکتار کمتر از ۱۰۰ بود امابر اساس آمار رسمی سرشماری شده در این منطقه زمستان امسال ۲۱۰۲ قوچ، میش، کل و بز وحشی در این منطقه ثبت شده که نمونهای از اثر ارزشمند مشارکت مردم در حفاظتگاه های منابع طبیعی است.
وی اذعان کرد: منطقه منصورآباد از ابتدای کار با کمک های مادی و غیرمادی افراد مختلف به ویژه شهروندان رفسنجانی و افراد مختلفی از سراسر کشور به فعالیت خود ادامه می دهند و افراد داوطلبانه ویا به صورت عضویت رسمی در این منطقه فعالیت میکنند .
مدیرعامل حفاظتگاه مردمی منصورآباد رفسنجان درباره احیاء پوشش گیاهی ، از نتیجه بخش بودن کاشت ٧٠٠ اصله درخت در سال گذشته خبر داد و گفت: برای احیا پوشش گیاهی قدیمی و احیای زیستگاه حیات وحش منطقه ، نهالهای بومی سازگار به منطقه از جمله درخت بنه، پسته وحشی ،بادام کوهی و ... کاشته می شود
ابوالقاسمی در باره نحوه مشارکت مردم گفت: مردم سفارش های خود را به ما ارسال میکنند و ما نهال را برای آنها به اسم خودشان میکاریم و پلاک هایی را روی آنها نصب میکنیم و سند ها و عکسهایی را برایشان میفرستیم که میتوانند در آینده بیایند و درخت ها و نهالهای شان سر بزنند و از فرآیند کار باخبر شوند.
انتخاب گونه گیاهی با مشورت منابع طبیعی
حسن شاهی رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری رفسنجان هم گفت: حفاظت گاه مردمی منصوراباد بخشی از محدوده جنگلهای مخروبه شهرستان رفسنجان با پوشش گیاهی جنگلی بنه و بادام کوهی را شامل می شود؛ بنابراین برای توسعه پوشش گیاهی این منطقه کاشت این گونه ها با کمک دوستداران طبیعت پیشنهاد شده است.
اخوندی رئیس محیط زیست شهرستان رفسنجان هم با اشاره به اهمیت احیای پوشش گیاهی و درختکاری برای پیشگیری از خسارات سیلابها و روانآب ها افزود با گسترش گیاهان ، فضای سبز و درختکاری ضمن تثبیت خاک از تندبادها و فرسایش های خاکی جلوگیری میشود.