پخش زنده
امروز: -
معاون محیط زیست کشور گفت: تبدیل قرقبانان به ضابطان خاص دادگستری و افزایش تعداد قرقهای اختصاصی در اولویت است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما حمید ظهرآبی در بازدید از منطقه قرق منصورآباد رفسنجان مشارکت مردم در حفاظت و هم راستا کردن منافع جوامع بومی محلی با سود حاصل از حفاظت تنوع زیستی را از مؤلفههای اساسی در مدیریت پایدار و حفاظت پایدار حیاتوحش دانست.
معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست کشور با تاکید بر اهمیت مشارکت بخش خصوصی و جوامع بومی محلی در حفاظت از محیط زیست افزود: در قرقهای اختصاصی دوستداران حیاتوحش یک محدوده را مدیریت و حفاظت و به افزایش جمعیت حیاتوحش کمک میکنند.
وی ادامه داد در صورت افزایش جمعیت حیات وحش با همکاری و نظارت محیطزیست و این گروههای مردمی ، فعالان این عرصه دربخش کوچکی یعنی حدود چهار تا ۶ درصد از جمعیت مجاز به شکار خواهند بود.
ظهرآبی افزود: در منطقه منصورآباد رفسنجان افرادی که روزگاری شکارچی غیرمجاز بودند اما اکنون بعنوان دوستدار محیط زیست در قالب یک مجموعه توانستند حدود ۱۰ سال جمعیت حیاتوحش را به نحو قابل ملاحظهای افزایش دهند که هم رونق اقتصاد جوامع محلی وهم ایجاد کسب و کارهایی متکی بر بومگردی ، طبیعتگردی و حیات وحش را در پی دارد.
وی از تقویت تجهیزات و امکانات اداره محیطزیست رفسنجان خبر داد
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان کرمان هم گفت منطقه منصورآباد رفسنجان ۱۲۶ هزار هکتار وسعت دارد و گونههای زیستی در منطقه قرق اختصاصی منصورآباد رفسنجان با حفاظت مردمی چندین برابر افزایش داشته است.
رضا جزینیزاده افزود: ۲۴ منطقه باحدود ۲ میلیون و ۹۸۰هزار هکتار شامل مناطق شکار ممنوع، پارک ملی، مناطق حفاظتشده، اثر ملی و طبیعی تحت مدیریت حفاظت محیط زیست است که ۲۳ منطقه به صورت دولتی و یک منطقه( قرق اختصاصی منصورآباد رفسنجان ) با مشارکت بخش خصوصی مدیریت میشوند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان کرمان در بخش دیگری از سخنانش به زیان های زیستی دود ناشی از کارخانه مس سرچشمه رفسنجان به ویژه در فصول سرد اشاره کرد و افزود: امید است به تعهداتی که در رفع آلایندگی داده شده عمل شود.