در یک سال گذشته
افزایش انتشار مطالب نژادپرستانه صهیونیستها علیه فلسطینیها
طی سال گذشته میلادی صهونیست ها مطالب خشونت آمیز و نژادپرستانه علیه فلسطینیها و اعراب را به صورت چشمگیری افزایش داده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن، بر اساس مطالعه جدیدی که نتایج آن دیروز (دوشنبه) منتشر شد، پارسال میزان محتوای تحریک آمیز نژادپرستانه و خشن علیه اعراب در شبکههای اجتماعی اسرائیلی به شدت افزایش یافته بود. این گونه مطالب ۱۶ درصد از مطالب منتشره را شامل میشد به گونهای که هر دقیقه یک مطلب تحریک نژادپرستانه منتشر میشود، اما این تحریکات پس از توافق موسوم به ابراهیم با امارات عربی متحده کاهش چشمگیری یافت.
مطالعه جدیدی که نتایج آن دیروز توسط مرکز عربی توسعه شبکههای اجتماعی در حیفا، تحت عنوان «شاخص نژاد پرستی و تحریک نژادی در شبکههای اجتماعی اسرائیل» منتشر شد، نشان داد طی سال ۲۰۲۰ گفتمان خشونت آمیز علیه عربها نسبت به سال ۲۰۱۹، حدود ۵۷۴ هزار مورد بیشتر شده بود. از هر ۱۰ پیام، یکی در مورد اعراب بود. سال قبل از آن ۴۹۵ هزار پست خشونت آمیز مشاهده شده بود. این بدان معناست که این مسئله افزون بر آنکه حل نشده، ۷۹ هزار مورد نیز افزایش یافته است.
در مطالعه صورت گرفته مشخص شد که اوج انتشار مطالب تحریک آمیز، ماه مارس سال ۲۰۲۰ بوده است، ماهی که آخرین انتخابات پارلمانی اسرائیل برگزار شد، اما این تحریک از ماه اوت به بعد، پس از اعلام توافق صلح اسرائیل و امارات و سپس توافق نامههایی که به دنبال آن با هر بحرین، سودان و مغرب امضا شد، به شدت کاهش یافت.
به عنوان نمونه از جمله مطالب تحریک آمیزی که با مضامین نژادپرستی منتشر شده شامل این موارد است: «این کشور متعلق به یهودیان است، مرگ بر اعراب»، «شکست آن بود که پس از جنگ شش روزه، تمام فلسطینیان را به اردن و سوریه اخراج نکردند، اگر این کار را میکردند طی ۵۳ سال گذشته این همه دردسر نمیکشیدیم»، «همه عربها خرابکار نیستند، اما همه اعضای عرب کنست از تروریسم حمایت میکنند».
نتایج این مطالعه نشان داد، شیوع کرونا موجب شده است، سخنان نژادپرستانه علیه فلسطینیها و عربها ۲۱ درصد افزایش یابد. میزان توهینها ۲۹ درصد از سخنرانیها و مطالب تحریک آمیز ۷ درصد سخنرانیها را تشکیل میدهد. برجستهترین شبکه اجتماعی در میان ابزارهای استفاده شده برای مطالب نژادپرستانه در طول سال گذشته، توئیتر با ۶۱ درصد مطالب خشونت آمیز، فیسبوک با ۱۹ درصد، کامنتها با ۱۳ درصد و تالارها با ۷ درصد بودند.