روزنامه القدس العربی:
بیانیه سناتور آمریکایی درباره جنبش دمکراسی خواهی مردم بحرین
در بیانیه سناتور آمریکایی آمده است شاه بحرین با استفاده از گاز اشک آور و گلولههای پلاستیکی، موجی از خشونت و سرکوب علیه معترضان به راه انداخت.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روزنامه القدس العربی چاپ لندن، یک سناتور آمریکایی در دهمین سالگرد جنبش دمکراسی خواهی مردم بحرین بیانیهای درخصوص اوضاع این کشور صادر کرد.
روزنامه القدس العربی چاپ لندن در شماره امروز خود در اینترنت نوشت: سناتور رون ویدن Ron Wyden (دموکرات از ایالت اورگان) در دهمین سالگرد جنبش دمکراسی خواهی بحرین با صدور بیانیهای در کنگره آمریکا به موضوع سرکوب تظاهرکنندگان مسالمت جو توسط مقامات بحرین پرداخت. سازمان «آمریکاییها برای دمکراسی و حقوق بشر در بحرین» (ADHRB) اظهارات سناتور ویدن را ستود و نگرانیهای مطرح شده را تأیید کرد. این سناتور آمریکایی در بیانیه خود گفته است: ۱۰ سال پیش، شهروندان بحرینی در آنچه به بهار عربی معروف شد، به بسیاری از شهروندان دیگر خاورمیانه پیوستند. بهار عربی، اعتراضی عمومی برای درخواست اصلاحات و دمکراسی است که در سراسر منطقه گسترش یافته است. در بحرین، بهار عربی به شکل اعتراضی مسالمت جویانه ظاهر شد. خانوادهها با هم راهپیمایی کردند و معترضان در میدان لؤلؤه در منامه جمع شدند و از شاه این کشور خواستند که حقوق اقتصادی و سیاسی بیشتری به ویژه به اکثریت شیعه در بحرین اعطا کند.
وی در ادامه این بیانیه افزوده است: شاه بحرین میتوانست با گفتگو به اعتراضات پاسخ دهد، اما با استفاده از گاز اشک آور و گلولههای پلاستیکی علیه جمعیت غیر مسلح، موجی از خشونت و سرکوب علیه معترضان به راه انداخت. نیروهای امنیتی همچنین تعدادی از تظاهرکنندگان را مورد ضرب و جرح قرار دادند و در اقداماتی فراقضایی، بسیاری را دستگیر کردند. آنها حتی پزشکان داوطلب مراقبت از مجروحان را هدف قرار دادند. نیروهای امنیتی بحرینی، علی مشیمع تظاهرات کننده جوان را از پشت هدف شلیک گلوله قرار دادند و کشتند. ویدن افزود: مقامات بحرین آن روز به صراحت اعلام کردند که قصد ندارند گفتگوی معناداری یا اصلاحات مهمی انجام دهند. حتی دولت ترامپ که منکر تمایلش برای پنهان کردن نقض حقوق بشر نبود، در آخرین گزارش خود درباره محدودیتهای حقوق بشر، این موضوع را مستند و به این موارد در خصوص اوضاع بحرین اشاره کرده است: محدودیتهای آزادی بیان، مطبوعات و اینترنت، سانسور و مسدود کردن وبسایت ها، طرح اتهامات جنایی، مداخله در حقوق اجتماعات مسالمت جویانه و آزادی تشکل ها، محدودیتهای آزادی تردد، لغو تابعیت، محدود سازی مشارکت سیاسی و ممنوعیت نامزدی اعضای سابق حزب الوفاق برای نامزدی در انتخابات.
این سناتور آمریکایی خاطرنشان کرد که بحرین شریک امنیتی مهمی برای آمریکا در این منطقه آشفته جهان است. این کشور میزبان ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا است و به همین علت نیاز است که آمریکا خواستار اصلاحات در بحرین شود. ویدن با اشاره به سستی آمریکا در مقابله با موارد نقض حقوق بشر در بحرین پرسیده است: اگر بحرینیها علیه حکومت سلطنتی این کشور قیام کنند، سرنوشت پایگاه نظامی ما و هزاران آمریکایی ساکن در این کشور چه خواهد شد؟ این سوالی است که فکر میکنم همه ما ترجیح میدهیم به آن پاسخ ندهیم. وی افزود: دهها بحرینی که در سال ۲۰۱۱ به خیابانها آمدند و خواستار جامعهای با سطح نمایندگی گستردهتر شدند، متأسفانه هنوز منتظر برآورده شدن امیدهایشان هستند و اقدامات جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا برای اولویت بندی مجدد حقوق بشر به عنوان سنگ بنای اساسی سیاست خارجی آمریکا، باید شامل کارهایی باشد که دشمنان و متحدان آن هنگام خروج از ریل، به طور یکسان باید پاسخگو باشند. وی همچنین از دولت بایدن-هریس خواست که از شاه بحرین بخواهد زندانیان سیاسی از جمله مدافعان حقوق بشر و مخالفان سیاسی را آزاد کند و آنها را در گفتگوی واقعی درباره آیندهای فراگیرتر برای همه بحرینیها مشارکت دهد.