آیا قانون مشاغل سخت و زیان آور شامل حال رسانه می شود؟
خبرنگاران، گزارشگران، تصویربردان و عکاسان مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور هستند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار صداو سیما با بیان اینکه این گروهها میتوانند مطابق با بخش اول بند (ب) تبصره ۲ قانون بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان آور، داشتن حداقل ۲۰ سال متوالی یا ۲۵ سال متناوب اشتغال در کارهای سخت و زیان آور که در هر مورد حق بیمه مدت مزبور را نیز به صندوق تامین اجتماعی پرداخت کرده باشند بدون شرط سنی میتوانند درخواست خود را به ادارات کار و امور اجتماعی شهرستان شأن برای طرح در کمیتههای استانی ارائه کنند.
حاتم شاکرمی افزود: برای خبرنگاران، گزارشگران، تصویربردان و عکاسانی که کارفرما دارند و عنوان شغلی شان مشابه آنچه در سامانه تأمین اجتماعی است در این زمینه مشکلی نیست.
وی اضافه کرد: اما خبرنگاران آزاد و بقیه گروههای مرتبط با آنها که فاقد کارفرما هستند، سوابق آنها در کمیته مشاغل سخت و زیان آور مطرح و با توجه به میزان پرداختی بیمه، تصمیم گیری میشوند، اما با اصلاح قوانین مشکلات این گروه اساسی برطرف خواهد شد.
شاکرمی، یکی از مشکلات مشاغل این گروه (خبرنگار، گزارشگرتصویربردار و عکاس) یا برخی دیگر که در گروههای شغلی سخت و زیان آور (گروه الف و ب) مشغول فعالیت هستند، اما عنوان شغلی آنها با عنوانی همچون کارمند یا کارگر به تأمین اجتماعی ارسال میشود اعلام کرد.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد:تأمین اجتماعی باید با بازرسی کارشناسان خود این موارد را اصلاح و سوابق این افراد چه در شغل فعلی چه قبل از آن در مشاغل سخت و زیان آور فعالیت داشتند کامل محاسبه و طبق قانون اعمال شود در واقع کسانی که در این مشاغل فعالیت دارند باید با همان عنوان ثبت بیمه تأمین اجتماعی شدند.
مشاغل سخت و زیان آور، کارهایی است که در آنها عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و زیستی محیط کار، غیر استاندارد بوده و در اثر اشتغال کارگر تنشی به مراتب بیشتر ازظرفیتهای طبیعی (جسمی و روانی) در وی ایجاد شود که نتیجه آن بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن بوده و بتوان با به کار گیری تمهیدات فنی، مهندسی، بهداشتی و ایمنی و ...، صفت سخت و زیان آور بودن را از آن مشاغل کاهش داد یا حذف کرد.
طبق قانون مشاغل سخت و زیان آور، گروه الف مشاغلی هستند که صفت سخت و زیان آوری با ماهیت شغل وابستگی دارد، اما میتوان با به کارگیری تمهیدات بهداشتی، ایمنی و تدابیر مناسب توسط کارفرما سختی و زیان آوری آنها حذف شود.
گروه ب: مشاغلی که ماهیتاً سخت وزیان آور بوده و با به کارگیری تمهیدات بهداشتی، ایمنی و تدابیر فنی توسط کارفرما، صفت سخت و زیان آوری آنها کاهش یافته، ولی کماکان سخت و زیان آوری آنها حفظ میشود.
در سازمان صدا و سیما ، عناوین شغلی رو با عنوان کارمند در سازمان تامین اجتماعی ثبت می کنند.دوستانی که مطلبی بیان می کنند. نمیدونم چرا کمی تحقیق نمی کنند.در همین سازمان ، مشاغل فنی که مستقیم با امواج RF در ارتباط هستند هیچ وقت در هیچ جایی صحبت نشده در صورتی که در گذر زمان ، امواج باعث یونیزه و فاسد شدن خون و در نهایت سرطان خون میشه.کجای عدالت هستش که گروهی مشاغل همچون خبرنگاری رو جز مشاغل سخت می بینند اما مشاغل فنی رو حتی اسمی ازش به میان نمیارند.