گردو یکی از مغزهایی است که از فواید و خواص شگفت انگیزی برای سلامتی و پوست و مو برخوردار است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ خوردن گردو فواید بسیاری برای سلامتی انسان دارد، کاهش بیماریهای قلبی، پیشگیری از سرطان و بهبود عملکرد مغز از فواید گردو است.
گردو برای پوست و بدن واقعاً عالی است و به همین دلیل بسیاری از محصولات تجاری مراقبت از پوست و زیبایی عصاره گردو دارند، چون غنی از مواد مغذی هستند و برای مراقبت از مو نیز مفید است و بسیاری از شامپوها شامل عصاره های گردو و روغن گردو هستند چون مو را سالم نگه می دارند و آنها را براق می کنند.
متخصصان تغذیه می گویند: گردو یکی از مغذیترین خوراکی هایی است که مصرف زیاد آن می تواند بر روی کبد و سایر اندامهای دستگاه گوارش فشار وارد کند.
گردوی سالم و مقوی یکی از مقوی ترین انواع مغزهاست که در طب سنتی و اسلامی نیز بسیار توصیه شده است و به دلیل داشتن مقدار زیادی از اسیدهای چرب امگا 3 به کاهش کلسترول خون بالا کمک می کند و باعث سلامت قلب و عروق شده و برای لاغری و کاهش وزن مفید است.
به گفته متخصصان، گردو دارای ویتامین ها و مواد معدنی بسیاری است که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ویتامین B6: این ویتامین به تقویت دستگاه ایمنی و سلامت دستگاه عصبی کمک می کند. کمبود این ویتامین باعث کم خونی (آنمی) می شود.
مس: مس موجود در گردو از مواد معدنی مفیدی است که موجب تقویت سلامت قلب ، بهبود به عملکرد دستگاه ایمنی بدن، استخوانها و اعصاب می شود.
اسید فولیک: با عنوان فولات و ویتامین B9 نیز شناخته می شود و کمبود این ویتامین در دوران بارداری باعث تولد نوزاد ناقص می شود.
ویتامین E: گردو محتوی مقدار زیادی از ویتامین E است که برای مبارزه بدن با سرطان نیاز است.
فسفر: نزدیک به 1٪ بدن ما را فسفر تشکیل می دهد. این ماده معدنی به طور عمده در استخوانها یافت می شود و اهمیت خاصی در بدن دارند.
منگنز: بیشترین مقدار این ماده معدنی مهم در مغزها، غلات کامل، میوه ها و سبزیجات یافت می شود.
گردو علاوه بر فواید بسیار میتواند مضر نیز باشد، زیرا این محصول برای افراد ریسک پذیر می تواند ایجاد آلرژی نسبتاً قوی داشته باشد، بنابراین مصرف این مواد غذایی باید و به تدریج در رژیم غذایی باشد تا واکنش بدن را کنترل کند.
افرادی که با بیماریهای التهابی مزمن دستگاه گوارش دست و پنجه نرم می کنند باید توجه داشته باشند که نسبت به مصرف گردو احتیاط کنند زیرا چربی هستههای گردو می تواند فشار مضاعفی را بر روی کبد، لوزالمعده و همچنین سایر اندامهای دستگاه گوارش وارد کند.
گردو و فندق از آن دسته از آجیل های سرشار از اسیدهای امگا و ویتامین E بوده که دارای خواص آنتی اکسیدان بالا و همچنین منیزیم و فیبر است، لذا به همه افراد توصیه می شود از مغز فندق شش تا هفت مغز و از مغز گردو سه عدد در طول سه روز در هفته استفاده کنند.