رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از شناسایی چند مورد ویروس کرونای انگلیسی در استان گیلان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر قاسم جان بابایی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت: در حال حاضر بیشترین مشکل ما در استان خوزستان است که خوشبختانه با اقداماتی که صورت گرفت و اعمال محدودیتها تا حدودی سیر افزایشی بیماری و بیماران کنترل شده است.
جان بابایی با تاکید بر این که در آغاز هر پیک بیماری باید آن را مدیریت کرد گفت: امتیاز خوب ما الان افزایش تست گیری است که روزانه تا ۱۰۰ هزار تست هم گرفته میشود، افزایش تست باعث شناسایی زودتر بیماران و قرنطینه آنها میشود و یکی از عوامل مؤثر کاهش بار بیماری همین افزایش تست است.
او گفت: تشخیص زودهنگام بیماری خیلی مهم است، زیرا بیشترین زمان انتقال بیماری در همان هفته اول اتفاق میافتد.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به ظرفیت کافی تختهای بیمارستانی درباره جهش ویروس کرونا گفت: جهش جزو ذات ویروس است و ویروس مرتب تغییرات ژنی پیدا میکند که ممکن است این تغییرات بی اهمیت باشد یا این که خطرناک باشد، در ایران و در پیکهای دوم و سوم جهشهایی از ویروس را دیدیم، اما جهشهای مهم و خطرناکی نبودند.
جان بابایی افزود: هر بار که پیکی اتفاق بیفتد خطر جهش ویروس هم بیشتر میشود برای همین نباید بگذاریم پیک بیماری اتفاق بیفتد تا مانع جهشهای بیشتر ویروس شویم.
او همچنین گفت: بروز کووید ۱۹ در استانهای مختلف متفاوت است همچنین میزان مرگ و میر در استانها و بیمارستانها با هم فرق دارد.
معاون وزیر بهداشت، عوامل مؤثر بر کووید ۱۹ را سن و سال، بار بیماری، بیماریهای زمینه ای، چاقی، شدت بیماری و پراکندگی جمعیت دانست و گفت: هرجا که میانگین سنی جمعیت بیشتر و جمعیت متراکمتر و چاقی و بیماریهای زمینهای بیشتر بوده، بار بیماری و میزان بستریها و فوتیها هم بیشتر بوده است.
او با بیان این که علائم بروز بیماری در افراد مسن ضعیفتر و تب آنها کمتر و بیشتر با بی حالی همراه است گفت: ۷۳ درصد کسانی که فوت کرده اند بالای ۶۰ سال داشته اند، برای همین باید بیشتر حواسمان به افراد مسن باشد.
معاون درمان وزیر بهداشت گفت: واقعیت این است که خطر کرونا همچنان بخش بزرگی از جمعیت کشور را تهدید میکند برای همین باید پروتکلها را به درستی رعایت و با انجام تست و شناسایی زود هنگام مبتلایان و قرنطینه آنها از بار بیماری کم کنیم.
در ادامه برنامه دکتر صادق نیت رئیس بیمارستان امام خمینی نیز با تشکر از مردم که پروتکلها را رعایت میکنند گفت: خوشبختانه در ۲ هفته اخیر سیر افزایش بیماری ثابت بوده است و دیروز و امروز شاهد مرگ بیماران نبوده ایم.
او با بیان این که در بیمارستان امام خمینی کرونای انگلیسی شناسایی نشده است گفت: همه بخشهای بیمارستان فعال اند و به همه بیماران خدمت ارائه میکنند.
دکتر ارسلان سالاری رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان هم با ارائه آماری از میزان مبتلایان و بستریهای بیماران در استان گفت: در حال حاضر ۳۰۰ بیمار بستری داریم که یک چهارم آنها در آی سی یو بستری و بيشتر آنها هم بدحال هستند و بیشتر شهرهای استان هم نارنجی و قرمز است.
دکتر سالاری همچنین از شناسایی چند مورد ویروس کرونای انگلیس در استان گیلان خبر داد.