نگاهی به ابعاد امنیت در نهج البلاغه
در کلام امام علی(ع) امنیتی را که اسلام به آن بها داده است؛ یعنی امنیت همه جانبه مورد تاکید و سفارش است.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: «امنیت» یک نیاز عمومی و از تمایلات انسانی است. امنیت سنگ زیربنای حیات فردی و اجتماعی و فرهنگی است و پیش شرط هرگونه توسعه، رشــد، رفاه و ارتقای مادی و معنوی محسوب میشود. امنیت از شئون اصلی و انتظار نخست انسانها از حکومتها است. یکی از ابعاد امنیت ملی، امنیت فرهنگی است که از منظر امام علی (ع)، مورد توجه و بررسی کارشناسان بوده است.
امنیت فرهنگی به معنای حفظ سنتها و ارزشها و آداب و رسوم و هویت ملی است. در بحث امنیت فرهنگی زمینههای ایجاد امنیت فرهنگی در جامعه و آسیب شناسی آن در دیدگاه امام علی (ع) قابل واکاوی و ارائه گزارش است.
امنیت و آرامش مردم
حضرت در جملاتی کوتاه، اما دقیق، جایگاه حکومت را تشــریح میفرماینــد و به عنوان یکــی از وظایف اصلی حکومت، برقراری امنیت و آرامش مردم را برمی شمرند: «زمامداری، جز برای خدا نیست، در حالی که مردم به زمامداری نیک یا بد نیازمند ند تا مؤمنان در ســایه حکومت، به کار خود مشــغول و کافران بهرهمند شوند، و مردم در استقرار حکومت زندگی کنند. به وســیله حکومت، بیت المال جمــع آوری میگردد و به کمک آن با دشــمنان میتوان مبارزه کرد. جادهها امن و امان، و حق ضعیفان از نیرومندان گرفته میشــود. نیکــوکاران در رفاه و از دست بدکاران، در امان میباشند».