هر روز چند ماده غذایی بخورید تا علائم زخم معده کاهش یابند.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، زخم معده، عارضهای است که در غشای مخاطی و در اثر تولید بیش از حد اسید ایجاد میشود.
شایعترین دلیل ایجاد زخم معده، رشد باکتریهای هلیکوباکترپیلوری است. البته این عارضه میتواند بهدلیل استفاده بیش از حد برخی داروها نیز باشد.
زخم معده خود را با درد و سوزش در ناحیه شکم، احساس سنگینی و ریفلاکس، استفراغ و حتی خونریزی معده نشان میدهد.
در این میان، انواع مختلفی از غذاها وجود دارند که میتوانند به تنظیم pH معده کمک کنند و با کاهش اسید معده، علائم این عارضه را کاهش دهند.
هویج: یکی از سبزیجات توصیه شده برای مبتلایان به زخم معده است. دارای خواص قلیایی و شفابخش بوده و درمانکننده زخمهای روده است. وجود فیبر در آن، منجر به پیشگیری از یبوست و بواسیر میشود.
سیب: با توجه به غلظت بالای مواد مغذی ضروری، سیب یکی از محبوبترین میوهها با خاصیت دارویی است. این میوه حاوی اسیدهای آلی است که به عنوان تنظیم کننده سیستم گوارش عمل میکنند. مصرف سیب جهت تسکین زخم معده، گاستریت، یبوست و اسهال توصیه میشود.
آلوئه ورا: کریستالهای گیاه آلوئه ورا خاصیت ضد میکروبی دارند. اگر شما دچار زخم معده هستید، میتوانید با مصرف این گیاه، تولید بیش از حد اسید و تحریک مخاط معده را کنترل کنید. مصرف آلوئه ورا باعث مهار رشد بیش از حد باکتریهای هلیکوباکترپیلوری میشود و بافت آسیبدیده ناشی از اسید بیش از حد را بازسازی میکند.
سیب زمینی: سرشار از نشاسته، فیبر و آنتی اکسیدانها جهت بهبود روند هضم است. سیب زمینی حاوی مولکولها و ترکیباتی است که خواص آنتی باکتریایی دارند، سوزش شکمی را کاهش میدهد و تورم و ریفلاکس را متوقف میکند.
دانه کتان: وقتی این دانهها را با آب آغشته میکنید، ماده ژلاتینی اطراف آنها را دربر میگیرد که جهت درمان زخم معده بسیار مفید است. مصرف این دانهها التهاب و سوزش ناشی از زخم معده را کاهش میدهد. دانههای کتان سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ و فیبر هستند و جهت ترمیم بافت معده، مفید به نظر میرسند.