سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: آنچه بین ایران و آژانس انرژی اتمی اتفاق افتاد یک توافق فنی بوده است تا در چارچوب روابط ایران و آژانس، قانون مجلس خدشه دار نشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سعید خطیب زاده، در نشست خبری خود با اشاره به توافق روز گذشته جمهوری اسلامی ایران با آژانس انرژی اتمی افزود: دبیرکل آژانس انرژی اتمی در بیانیه هم اذعان کرد که تمامی اقدامات، در راستای قانون مجلس انجام میشود.
وی گفت: قطعا امضاکنندگان برجام که بسیاری از ابعاد برجامی را نتوانسته اند تامین کنند، اگر از این فرصت استفاده نمایند، جمهوری اسلامی ایران استقبال میکند.
آقای خطیب زاده همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص حضور آمریکا در برجام افزود: آن چیزی که مسلم است آن است که ایالات متحده آمریکا مادامی که تحریمها را برندارد در وضعیت مشارکت کننده در برجام نیست که بخواهد در آن جا حضور داشته باشد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص پیشنهاد هماهنگ کننده اتحادیه اروپا به ایران گفت: در حال بررسی چگونگی پاسخ به این پیشنهاد هستیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر نشست سران ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان گفت: این نشست به صورت حضوری انجام خواهد شد و در حال بررسی نهایی سازی روز ملاقات هستیم.
وی در خصوص سفر هفته گذشته رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس به باکو نیز گفت: سفر خوبی انجام شد و در این سفر مراودات پارلمانی و سیاسی و برخی مسائل میان دو کشور مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص دخالت برخی کشورها در امور داخلی ایران تصریح کرد: استقلال یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی بوده و هیچ گاه اجازه نداده ایم استقلال ما خدشه دار شود.
وی گفت: اظهارنظرهایی که بوده بعضا پاسخ داده میشود و اینها به معنی آن نیست که ما اجازه دخالت به آنها میدهیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: سابقه حقوق بشری بسیاری از آنهایی که درباره حقوق بشر در ایران صحبت میکنند و همچنین متحدین آنها بسیار تاریک و سیاه است.
خطیب زاده ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام کرده است بدترین شیوه پرداختن به حقوق بشر سیاسی کردن آن است و برعکس آنهایی که از حقوق بشر استفاده ابزاری میکنند ایران سعی کرده همواره برای بهبود این موضوع حرکت کند و به صورت مستقل نیز گزارشهای سالانه خود را ارائه داده است.
وی گفت: قطعنامههایی که علیه ایران با امضای بسیار کمی صادر میشود، نشانگر سیاسی بودن این حرکات است و همواره پاسخهای حقوقی به آنها داده میشود.
خطیب زاده اظهار داشت: حقوق شهروندی برای ما بسیار مهم بوده و رئیس جمهور و رئیس قوه قضائیه هم همواره این موضوع را پیگیری کرده اند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در بخش دیگری از این کنفرانس خبری در خصوص حضور هیات طالبان در تهران و مذاکره با آقای ظریف افزود: سفر طالبان به تهران از پیش اعلام شده بود و با اطلاع دولت افغانستان و دستور چگونگی پیشبرد گفتگوهای بین افغانی و گفتگوهای صلح انجام شد.
وی گفت: از این سفر باید همان چیزی را انتظار داشت که برای رایزنیها در نظر گرفته شده بود.
خطیب زاده افزود: این گروه با کشورهای مختلفی از جمله آمریکا از مدتها پیش در حال گفتگو بوده است و دفاتر مختلفی در برخی از کشورها دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص دعوت روسیه از ایران برای حضور در نشستی درباره افغانستان و طالبان در آخر ماه فوریه با حضور افغانستان، آمریکا، چین و پاکستان گفت: تا امروز تصمیم مشخصی در خصوص این دعوت نگرفته ایم و در حال بررسی آن هستیم.