ابزار فناورانه برای کنترل کیفیت و ایمنی غذا در مشهد ساخته شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رییس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: طراحی و ساخت ابزار
دکتر قدیر رجبزاده گفت: موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی کشور "سنسورهای تشخیص انواع آلایندههای مواد غذایی" را به این منظور طراحی کرده است.
وی افزود: بر این اساس با توجه به اهمیت سلامت و ایمنی مواد غذایی، کنترل کیفیت آنها در اولویت پژوهشی این موسسه قرار گرفته است.
دکتر رجبزاده گفت:یکی از اقدامات موثر در این زمینه طراحی و ساخت انواع "سنسورهای تشخیصی" برای سنجش دقیق آلایندههایی مانند باقیمانده تتراسایکلین، بی فنیلهای پلی کلره، سرب، پراکسید و نیتریت است.
وی "فناوری کریستال مایع" را مورد استفاده در ساخت بیوسنسورهای تشخیص تتراسایکلین و بی فنیلهای پلی کلره اعلام و بیان کرد: سنسور کریستال مایع فناوری نوظهوری برای طراحی سامانههای تشخیص سریع آلایندهها در مواد غذایی است.
دکتر رجبزاده گفت: روشهای دستگاهی مرسوم برای تشخیص آلایندهها نیازمند هزینه زیاد، تهیه و آمادهسازی پیچیده نمونه و افراد متخصص دارند، اما بیوسنسورهای طراحی شده نه تنها حساس و سریع هستند بلکه قابلیت استفاده توسط کاربران غیرمتخصص را نیز دارند.
وی افزود: اکثر کیتهای تشخیصی مصرفی در حوزههای مختلف از جمله صنایع غذایی کشورمان وارداتی هستند لذا دستیابی به فناوری ساخت انواع کیتهای تشخیصی در ایران نه فقط باعث کاهش وابستگی و نقشآفرینی در حوزه ایمنی مواد غذایی شده است بلکه به عنوان یک فناوری پیشرفته باعث خلق ارزش افزوده و ارزآوری برای کشور میشود.