به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از خبرگزاری فرانسه، تزریق بیش از ۲۰۰ میلیون دوز واکسن نشان میدهد که دولتها برای مهار همه گیری کووید-۱۹ بیش از هر وقت دیگری روی واکسیناسیون حساب میکنند و البته بیانگر نابرابری بین کشورهای ثروتمند و کشورهای فقیر است.
دست کم ۲۰۱ میلیون و ۴۲ هزار و ۱۴۹ دوز واکسن در حداقل ۱۰۷ کشور جهان تزریق شده است. این ارقام کمتر از ارقام واقعی است. چرا که کشورهای بزرگ چین و روسیه، آخرین آمارهای خود را در ده روز اخیر اعلام نکرده اند. اما این ارقام از تزریق بالای واکسن در کشورهای ثروتمند حکایت دارد: ۴۵ درصد از کل واکسنهای تزریق شده در کشورهای عضو گروه ۷ مورد استفاده قرار گرفته و این در حالی است که این کشورها ۱۰ درصد جمعیت جهان را در خود جای داده اند. رهبران گروه ۷ جمعه به توزیع بخشی از واکسنهای شان در کشورهای فقیر متعهد شدند.
این کشورها اعلام کردند حمایت جمعی خود از واکسیناسیون را به ویژه از طریق برنامه سازمان ملل در زمینه واکسن موسوم به کوواکس که توسط سازمان بهداشت جهانی اداره میشود، دو برابر کرده و به ۷ میلیارد دلار افزایش میدهند.
رئیس جمهور فرانسه پیشنهاد کرد که اروپا و آمریکا هر چه سریعتر ۱۳ میلیون دوز واکسن در اختیار آفریقا قرار بدهند تا این قاره بتواند ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تن از کادر درمانی خود را واکسینه کند.
تا امروز از هر ۱۰ دوز واکسن ۹ دوز یعنی ۹۲ درصد کل واکسنهای تزریق شده، در کشورهای با درآمدبالا یا کشورهای برخوردار از حمایت بانک جهانی مورد استفاده قرار گرفته و این در حالی است که این کشورها، حدودا نیمی از جمعیت جهان (یعنی ۵۳ درصد کل جمعیت جهانی) را در خود جای داده اند. از ۲۹ کشور با درآمد پایین، فقط گینه و رواندا برنامه واکسیناسیون را آغاز کرده اند.
در استرالیا، اسکات ماریسون نخست وزیر ۸۰ ساله این کشور و شماری از ۶۰ ساله ها، یکشنبه در سیدنی اولین دوز از واکسن فایزر/بیو ان تک را دریافت کردند. برنامه گسترده واکسیناسیون در استرالیا قرار است از روز دوشنبه آغاز شود.
نیوزلند نیز برنامه واکسیناسیون خود را از روز شنبه آغاز کرده است. این در حالی است که این کشور ۵ میلیون نفری و تلفات ۲۶ نفری مبتلایان کرونا، به دلیل اداره خوب همه گیری کرونا مورد تمجید قرار گرفته است.
در رومانی نزدیک به ۳۰۰ بی خانمان واکسن دریافت کردند. رومانی یکی از اولین کشورهای اروپایی است که مصون سازی این قشر آسیب پذیر از جامعه را آغاز کرده است.
حکومت خودگردان فلسطینی نیز جمعه از توافق با رژيم صهيونيستي برای واکسیناسیون ۱۰۰ فلسطینی شاغل در خاک فلسطين اشغالي خبر داد.
روسیه نيز اعلام کرد پس از اسپوتنیک وی، در ماه اوت و اپی واکرونا EpiVacCorona در ماه اکتبر، سومین واکسن کووید-۱۹ موسوم به کو وی واک Kovivak را ثبت کرده است. ۱۲۰ هزار دوز این واکسن جدید در ماه مارس توزیع میشود.
اتاوا شنبه اعلام کرد، کانادا، نگران از گسترش ویروسهای تغییر یافته، غربالگری در مرز زمینی خود با آمریکا را الزامی کرد. این مرز هم اکنون برای سفرهای ضروری باز است.