کارشناس امور دینی با بیان اینکه اعتکاف با هدف کلی آفرینش که همان "عبادت " است، مطابقت دارد گفت: اعتکاف به رشد معنوی افراد کمک میکند.
حافظ قرآن کریم و نهج البلاغه و کارشناس مسائل دینی اضافه کرد: حتی در تورات و انجیل هم به اعتکاف اشاره شده است و جایی که از خلوت گزینی گفته میشود، منظور همان اعتکاف است. در تاریخ ایران هم از دوره صفویه این موضوع انجام میشده است که همه اینها به ارزش بالای اعتکاف میپردازد.
حجت الاسلام حسن زاده گفت:، اما در سالهای اخیر ما اعتکاف را به صورت جدی تری شاهد هستیم به صورتی که به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی، رویش اعتکاف پس از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است.
وی افزود: علت این که به اعتکاف توجه نشان داده شده این است که اعتکاف با هدف کلی آفرینش که همان "عبادت " است مطابقت دارد.
حافظ قرآن کریم و نهج البلاغه گفت: ما در اعتکاف نماز، روزه، دعا، ماندن در مسجد و تلاوت را میبینیم که این موضوع اهمیت اعتکاف را نشان میدهد.
این کارشناس مسائل دینی با اشاره به شرایط کرونایی گفت: گرچه در ایام کرونا بسیاری از مجالس تعطیل شد، ولی غور در قرآن کریم نشان میدهد معنویتها بیشتر از مادیات ارزش دارد.
وی افزود: البته فصل الخطاب سخنان رهبری است که فرمودند ما دورانی را پشت سرگذاشتیم که دعا و نیایش از نیازهای اصلی مردم است و در اوج کرونا فرمودند قوانین سخت گیرانه باشند، اما مردم مومن وظیفه خود را میدانند.
آقای حسن زاده گفت: ما در این ایام امتحان خود را خوب پس دادیم و در شبهای قدر، ماه محرم و فاطمیه برنامههای خود را داشتیم. به همین دلیل، مسئولان باید به هیاتها جایزه دهند به این صورت که بگویند، چون آن جا هم توانستید برگزار کنید میتوانید اعتکاف را هم برپا کنید، ولی بررسی در خصوص این موضوع به گفته رهبر معظم انقلاب اسلامی باید به اهل فن یعنی اهل دین و فقیه سپرده شود.
وی افزود:کارشناسان طب سنتی گفته اند پرورش روح بر جسم تاثیر میگذارد و بر همین اساس، اعتکاف به رشد معنوی افراد کمک میکند.
درادامه گفتگوی ویژه قرآنی، موضوع انتخاب کاشان به عنوان "پایتخت نهج البلاغه " بیان شد و آیت الله عباسعلی سلیمانی (امام جمعه کاشان) به صورت تلفنی نکاتی را ذکر کرد.
وی با اشاره به سابقه شهر کاشان در پرورش عالمان نهج البلاغه گفت: کاشان شارحان بزرگی را در خصوص نهج البلاغه تربیت کرده است و به دلیل همین نقش آفرینی، از دیر باز دارای اعتبار بوده است.
آیت الله سلیمانی گفت: همان طور که این شهر در سالهای قبل "پایتخت کتاب " بود و میدان کتاب آن اشاره به حضور مفسران قرآن کریم، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه دارد، الان به عنوان پایتخت نهج البلاغه شناخته میشود.
در ادامه این گفتگو حجت الاسلام و المسلمین حسن زاده گفت: ماه رجب، ماه تولد نهج البلاغه است و لازم است مسئولان به نهادهای مرتبط با این موضوع بیشتر توجه کنند.
وی با اشاره به کم توجهی به برخی از این مراکز از جمله موسسه امیرالمومنین (ع) در شهر کاشان گفت: نتیجه بیست سال تلاش در این موسسه، تربیت پنجاه حافظ کل نهج البلاغه بوده است، اما همه بار به دوش خود ما بوده و حالا توقع داریم با انتخاب کاشان به عنوان پایتخت نهج البلاغه، کارها سرعت بیشتری بگیرد.
آقای حسن زاده افزود: موسسه امیرالمومنین (ع) شاگردانی از اندونزی، هندوستان و پاکستان دارد، ولی هنوز نتوانسته است مکان ثابتی برای تربیت این افراد داشته باشد.
وی گفت: ما طرحهایی هم داریم که از آن جمله میتوان به برگزاری جشنواره نهج البلاغه، دورههای تربیت معلم و گشایش ۳۰ کتابخانه در ۳۰ استان اشاره کرد.
آقای حسن زاده گفت: ما توقع داریم مسئولان دارالمومنین کاشان هفتهای یک جلسه در خصوص نهج البلاغه داشته باشند و شهرداری و فرمانداری کاشان، از ظرفیت خود بیشتر استفاده کند.
این کارشناس مسائل دینی افزود: یکی دیگر از طرحهای ما " خانههای نهج البلاغه" است که میتواند در همه محلهها ایجاد شود.
شهرستان کاشان آذر امسال با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان پایتخت نهج البلاغه ایران معرفی شد.
هر دو سال یک بار یک شهرستان یا یک استان به عنوان پایتخت نهجالبلاغه ایران معرفی میشود