تبدیل شهرکرد به شهر جهانی نمد، نیازمند همکاریهای همهجانبه دستگاههای اجرایی به ویژه شهرداری شهرکرد است.
آقای جوادی اضافه کرد: متأسفانه در سالهای گذشته در حوزه میراثفرهنگی این استان اقدام جدی انجام نشده اما اکنون با پیگیریهای مستمر در راستای حفاظت از میراثفرهنگی استان و شهرکرد گامهای جدی برداشته شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: شهرداریها میتوانند با کمک میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نسبت به حفظ و گسترش فضاهای تاریخی و فرهنگی اقدام کنند.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری در ادامه این نشست، گفت: ثبت جهانی شهرها در حوزه صنایعدستی باعث گفتمانسازی، برگزاری رویدادهای بینالمللی، تقویت امور اقتصادی بین کشورها و معرفی آداب و رسوم در سطح جهانی خواهد شد.
رئیسی افزود: کیفیت، تنوع، نوآوری، خلاقیت، تعداد کارگاهها و هنرمندان فعال در حوزه هنرصنعت نمد چهارمحال و بختیاری باعث شد تا شهرکرد در تیرماه 1394 بهعنوان شهر ملی نمد انتخاب شود.
وی توضیح داد: شهر ملی نمد، یک برند ملی برای حوزههای مختلف میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری است که باید از آن بهرهگیری شود.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: از مجموع 48 شهر جهانی صنایعدستی در دنیا، 14 شهر متعلق به ایران است.
رئیسی افزود: برخورداری از دو نشان یونسکو، دو دیپلم افتخار، 16 نشان ملی و تشکیل چهار تعاونی فعال از مهمترین دستاوردهای تبدیل شهرکرد به شهر ملی نمد محسوب میشود.
وی گفت: شهرکرد تا پایان سالجاری بهعنوان نقطه جغرافیایی ایران در حوزه نمد ثبت و معرفی میشود.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: برگزاری جشنوارههای ملی سالانه، راهاندازی خانه نمد استان، راهاندازی موزه نمد، تشکیل انجمن نمدمالان، نامگذاری خیابان، میدان و کوچههایی با عنوان نمد، ساخت المانها و راهاندازی مراکز فروش دائمی محصولات نمدی در دستور کار قرار گیرد.
رئیسی اضافه کرد: راهاندازی نخستین مرکز تخصصی فنی و حرفهای آموزش نمد کشور در شهرکرد از سوی ادارهکل فنی و حرفهای چهارمحال و بختیاری اقدام مؤثری در راستای حمایت از هنرصنعت نمد بهشمار میرود.
وی با بیان اینکه هماکنون 500 نمدمال در شهرهای شهرکرد و بروجن فعالیت دارند، توضیح داد: در سالهای گذشته 250 تا 300 هزار دلار صادرات تولیدات نمدی از چهارمحال و بختیاری به خارج از کشور انجام میشد که این میزان با توجه به اعمال تحریمهای ظالمانه استکبار جهانی علیه جمهوری اسلامی ایران به 46 هزار دلار در سالجاری کاهش یافته است.
شهردار شهرکرد در ادامه این نشست گفت: عملیاتی شدن طرحهای مرتبط با حوزههای مختلف نیازمند ارائه برنامه زمانبندی است.
بهادر عبدالغنی اضافه کرد: شهرداری شهرکرد بهعنوان دبیر شهر ملی نمد، آمادگی هرگونه همکاری در راستای برگزاری نشستهای کارشناسی و تخصصی، تبلیغات، پیگیری مصوبات، تعامل با دستگاههای اجرایی دیگر و بازدیدهای میدانی بهصورت هفتگی را دارد.
وی ادامه داد: برای ساماندهی و مشارکت در اجرایی شدن اهداف شهرکرد، شهر ملی نمد از توان سازمان صنعت، معدن و تجارت، اصناف، استانداری و فرمانداری بهرهگیری میشود؛ هماکنون عملیات اجرایی سنگفرش کوی نمدمالان شهرکرد انجام شده و نورپردازی آن بهزودی به پایان میرسد
چهارمحال و بختیاری ظرفیت تولید سالانه 100 تن انواع محصولات نمدی را دارد.