براساس بیانات رهبر انقلاب، ایستادگی در مقابل قدرتهای خارجی و وابسته نبودن به آنها و تشکیل حکومت مردمپایه و مستقل و مُباهی بودن به هویّت ملی از جمله معانی استقلال سیاسی است.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: این پژوهش به بررسی و تحلیل محتوای بیانات رهبر معظم انقلاب درباره "استقلال سیاسی"، در سال های 1372 تا 1399 می پردازد.
رهبر معظم انقلاب، استقلال سیاسی را از مهم ترین دستاوردهای انقلاب می دانند و با نگاهی تاریخی به این موضوع از شکل گیری دوگانه استقلال سیاسی و وابستگی سیاسی از دو سه قرن پیش به اینطرف سخن می گویند و استقلال سیاسی را نخستین مرحله رسیدن به استقلال و وابستگی سیاسی را از آفت های بزرگ ملت ها و مادرِ همه آفت های ملی برمی شمارند.
براساس بیانات رهبر انقلاب، ایستادگی در مقابل قدرت های خارجی و وابسته نبودن به آنها و تشکیل حکومت مردمپایه و مستقل و مُباهی بودن به هویّت ملی از جمله معانی استقلال سیاسی است.
در بیانات رهبر انقلاب همچنین به ابزارهای تحقق استقلال سیاسی از جمله اقتصاد قوی، اتّحاد ملّی، پیوند عمومی ملّت با نظام، فرهنگ انقلابی و مسئولان شجاع و فعّال و پُرکار اشاره شده است.
مهم ترین محوری که در بیانات رهبر انقلاب به آن اشاره شده است، "از اهدافِ اصولیِ انقلاب بودنِ استقلال سیاسی" و تحقق کامل آن پس از پیروزی انقلاب است. رهبر انقلاب، استقلال سیاسی را بیتالغزل انقلاب اسلامی ایران، جلوه ای از هویّت انقلابی ایران و از مهم ترین علل احترام گذاشتن ملت ها به ملت بزرگ ایران می دانند.
"استکبار و استقلال سیاسی کشورها" شاخص دیگری است که در بیانات رهبر انقلاب به آن اشاره شده است. "مخالفت آمریکا و اذنابش با استقلال سیاسی کشورها"، "استقلال سیاسی، مشکل اساسی آمریکا با جمهوری اسلامی" و " کوتاه شدن دست همه قدرت ها از ایران با استقلال سیاسی" از محورهایی هستند که به آنها اشاره شده است.
لزوم قدردانستن استقلال سیاسی کشور، لزوم مُباهی بودن به هویّت ملی و استقلال سیاسی، لزوم تبیین استقلال سیاسی کشور برای جوانان، لزوم برنامه ریزی برای تربیت افراد معتقد به استقلال سیاسی نیز از جمله بایدهایی هستند که در بیانات رهبر انقلاب مشاهده می شود.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است
پژوهشگر:امید جلوداریان