مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی گفت: سهامداران می توانند به صورت رایگان در سامانه سجام ثبت نام و احراز هویت شوند.
فهیمی اضافه کرد: آزادسازی سهام عدالت در یکی از پرنوسانترین سالهای بازار سرمایه اتفاق افتاد.
وی گفت: از جمعیت ۸۵ میلیون نفر، نزدیک به ۴۹ میلیون نفر دارنده سهام عدالت هستند و با آزادسازی این سهام، اداره و مالکیت سهام عدالت از کنترل دولت خارج و در اختیار مردم قرار گرفت.
فهیمی با بیان اینکه آزادسازی سهام عدالت در دو مرحله صورت گرفت افزود: علاوه بر توصیههای ما بر عدم فروش سهام عدالت به مردم، امکان فروش ۶۰ درصد سهام عدالت را فراهم کردیم.
وی ادامه داد: از ابتدای آزادسازی سهام عدالت، همواره این موضوع مدنظر ما بود که امکانات و زیرساختهای لازم را فراهم کنیم تا مردم دارایی خود را مدیریت و نظارت کنند و از حقوق و منافع دارایی خود بهرهمند شوند.
مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی گفت: امروز در مرحله دیگری از آزادسازی سهام عدالت، شرکتهای سرمایه گذاری استانی مجامع خود را برگزار میکنند.
وی با بیان اینکه ۱۵ استان مرحله نخست مجامع عادی خود را برگزار کرده اند، افزود: سهامداران عدالت که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده اند باید در سامانه سجام ثبت نام کنند تا بتوانند در مجامع شرکتهای سرمایه گذاری استانی شرکت کنند و از اعمال حق تقدم و منافع سهامداری خود در این شرکتها استفاده کنند.
معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس گفت: از ۴۹ شرکت استانی، سهام عدالت ۳۶ شرکت در بورس و فرابورس پذیرش شده اند و قرار است ۱۳ شرکت باقیمانده در قالب هلدینگ به سهامدار سهام عدالت تخصیص داده شود.
آقای محمدرضا معتمد، در نشست خبری برگزاری مجامع الکترونیکی شرکتهای سرمایه گذاری سهام عدالت استانی، افزود: شرکتهای سرمایه گذاری استانی، توانایی این را دارند در پروژههای سودمند در سطح کشور مشارکت کنند.
وی اضافه کرد: صندوق بازارگردانی برای شرکتهای سرمایهگذاری استانی ایجاد خواهد شد.
معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس ادامه داد: شرکتهای سرمایه گذاری استانی بر اساس رای هیئت مدیره که در ۲۰ یا ۲۱ اسفند سال جاری انتخاب خواهند شد به شناسایی توانمندیهای خود در اجرای پروژهها در سطح کشور یا استان خواهند پرداخت و از منافع آن بهره مند میشوند.
معتمد گفت: لازم است همه مشمولان در تمام سامانههای لازم از جمله سجام ثبت نام کنند تا همه منافع لازم به آنها اختصاص یابد. در این صورت آنها میتوانند از منافع نقدی و افزایش سرمایه در اسرع وقت بهرهمند شده و از هر تغییری در ارزش شرکتهای سرمایه گذاری استانی باخبر شوند.
وی به ایجاد صندوق بازارگردانی برای شرکتهای استانی اشاره کرد و گفت: موضوع آن توسط شورای عالی بورس تصویب شده و هدف آن حمایت از شرکتهای استانی است.
در این نشست آقای حسنعلی قنبری، معاون وزیر و رئیس کل سازمان خصوصی سازی گفت: متولی سهام عدالت، وزارت امور اقتصادی و دارایی است و سازمان خصوصی سازی به عنوان یکی از بازوهای اجرایی، بخشهایی از وظایف اجرایی را عهده دار است.
وی افزود: تاکنون طی سه مرحله، سود سهام توسط سازمان خصوصی سازی واریز شده است. در این مدت ۱۲۷ هزار میلیارد ریال به حساب بیش از ۴۱ میلیون نفر از مشمولان سهام عدالت واریز شده است.