رئیس فرهنگستان علوم پزشکی گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور ما سن امید به زندگی در ایرانیان از ۵۷سال به ۷۸سال رسانیده شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، دکتر علیرضا مرندی امروز در هشتمین همایش ملی قرآن، عترت و سلامت "یادواره شهدای مدافع سلامت" در مشهد مقدس افزود: پیش از انقلاب امید به زندگی در کشور بین ۵۴تا۵۷ سال بود این در حالیست که امروز به یُمن انقلاب اسلامی و خدمات شایان بخش سلامت این رقم به ۷۶تا۷۸ سال رسیده است.
وی ادامه داد: پیش از انقلاب اسلامی هر سال بیش از ۱۱هزار نوزاد و حدود 280مادر به علت عوارض ناشی از زایمان فوت میکردند.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران گفت: این در حالیست که امروز این میزان در کشور به کمتر از ۲۵مورد رسیده است همچنین مرگ و میر بچه های زیر پنج سال در هر ۱۰۰هزار نفر، ۱۸۷مورد بود که اکنون این میزان به ۱۴/۵فوتی در هر ۱۰۰هزار هزار رسیده است.
دکتر مرندی افزود: پیش از انقلاب در سراسر کشور کمتر از ۱۲هزار پزشک ایرانی و غیرایرانی داشتیم که البته اطباء غیرایرانی همگی فقط لیسانس پزشکی داشتند.
او ادامه داد: پیش از انقلاب اسلامی در بسیاری از شهرهای بزرگ کشور حتی یک پزشک متخصص هم وجود نداشت.
وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: امروز در فوق تخصص هیچ نیازی به اعزام خارج از کشور نداریم و اگر در برخی از شهرستانهای دورافتاده کشور کمبود پزشک و یا متخصص وجود دارد به علت عدم توزیع درست نیروهای پزشکی است.