مدیر تحقیق و توسعه بورس تهران، اصلاح های اخیر بازار را بیشتر نشات گرفته از رفتار هیجانی سهامداران به ویژه سهامداران خرد دانست.
وی افزود: امسال حدود ۱۱ میلیون کد معاملاتی جدید صادر شده و سهامداران به صورت مستقیم وارد بازار شدند، به همین علت, رفتار هیجانی از ابتدای سال شروع شد و هنوز هم ادامه دارد.
این تحلیلگر بازار سرمایه اضافه کرد: اظهار نظرها و وعده ها همچنین برخی عوامل بنیادی مانند تعیین قیمت دستوری، هم از عوامل تاثیر گذار در تصمیم گیری هستند اما نباید اجازه داد هر موضوع پیش پا افتاده ای تاثیر مستقیم بر روند بازار بگذارد.
مدیر تحقیق و توسعه بورس تهران با انتقاد از شیوه تخصیص کد معاملاتی گفت: قرار بود افرادی که خواهان کد معاملاتی هستند با شرکت در آزمون و تایید صلاحیت برای معامله آنلاین این کد را دریافت کنند اما این موضوع دنبال نشد و سهامداران تازه وارد بدون آگاهی کامل از ذات بازار, با تصمیمات عجولانه و دید کوتاه مدت باعث به هم خوردن روند بازار و ضرر و زیان خودشان شده اند.
کیانی در ادامه با اشاره به رفتار حقوقی ها افزود: حقوقی ها که در زمان صعود بازار اقدام به فروش و هم اکنون در بازار نزولی درصدد خرید هستند به نوعی سد مقاومتی بازار را تشکیل می دهند؛ اما حمایت حقوقی ها تا زمانی پاسخگو است و شاید ادامه این روند نیاز به برنامه و حمایت جدیدی داشته باشد.
این کارشناس بازار سرمایه همچنین گفت: تنها ۱/۱ درصد بازار در اختیار صندوق های سرمایه گذاری است که رقم بسیار پایینی است؛ در صورتی که اگر برنامه های اصولی تری برای سهامداران جدید در نظر گرفته شود، می توان آنها را به این جمع بندی رساند که حتما با رجوع به صندوق ها پا به بازار سرمایه بگذارند.