کرونا از منظر طب سنتی
دیر خوابیدن، عامل تضعیف سیستم ایمنی بدن
طب سنتی برای پیشگیری و درمان بیماری کووید ۱۹ توصیه هایی دارد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی، متخصص طب سنتی ایرانی با بیان اینکه تدابیری که طب ایرانی برای کووید ۱۹
ارائه میکند در سه مقطع قابل ارائه و آموزش است گفت: اولین تدابیر پیشگیرانه و تقویت طبیعت بدنی است. دوم مرحلهای است که فرد بیمار شده و در این مرحله تدابیر درمانی برای بیمار لحاظ میشود که در این مرحله باید حفظ و تقویت طبیعت بدنی را انجام دهیم و سوم مرحلهای است که بیماری رو به مراحل پایانی گذاشته یا بیمار در مرحله نقاهت است که لازم است تدابیر نقاهت ، تقویت طبیعت و ترمیم قوا را بر بیمار اعمال کنیم.
دکتر مریم نواب زاده گفت: در تدابیر پیشگیرانه و تقویت طبیعت بدن اصول حفظ الصحه را داریم که شامل ۶ اصل است که همهی افراد برای تقویت قوا و ایمنی بدن خود باید آنها را رعایت کنند که شامل استفاده از آب و هوای سالم یا تقویت ریهها ، خوردن و آشامیدن صحیح ، نخوردن فست فود و غذاهای دیر هضم ، خواب و بیداری صحیح است.
وی گفت: شبها به موقع بخوابید زیرا دیر خوابیدن باعث ضعیف شدن ایمنی قوا و آسیب به سیستمهای بدن میشود و خواب روز به خصوص در فصول پاییز و زمستان اصلا توصیه نمیشود زیرا سیستم ایمنی بدن را پایین میآورد و بدن را مستعد انواع سرماخوردگیها و آنفولانزا میکند.
نواب زاده افزود: چهارمین اصل ورزش و حرکت و سکون به اندازه است ورزش قواعدی در طب ایرانی دارد که اگر این قواعد لحاظ شود به تقویت قوا خیلی کمک میکند از دیدگاه ابن سینا ورزش در راس این ۶ اصل قرار دارد.
وی گفت: رعایت اعراض نفسانی یا کنترل و مدیریت استرس و تنشهای روحی و روانی پنجمین اصل است، زیرا اضطراب باعث ضعف سیستم ایمنی بدن و فرد راحتتر به بیماری دچار میشود.
متخصص طب سنتی ایرانی بوییدن بوهای طبیعی مثل گل نرگس، گل محمدی و بوی گلاب، بوی سیب و نارنج و تنفس در هوای سالم را عاملی برای کاهش استرس دانست و گفت: توکل و امید داشتن باعث کاستن استرس میشود.
نواب زاده افزود: ششمین اصل، نگه داشتن مواد طبیعی و سالم برای بدن و دفع مواد زائد از بدن است
متخصص طب سنتی ایرانی با بیان اینکه اگر فرد دچار بیماری کرونا شد استراحت جسمی و ذهنی بسیار مهم است افزود: ابتدای بیماری اگر شروع آن با تب و علائم حاد باشد، مرحلهی گرمایشی است که درمانگر باید به مداخلهای بپردازد.
نواب زاده گفت: در بیماری کرونا هر عضوی که ضعیف باشد همان عضو بیشتر درگیر میشود تقویت این اعضا خیلی کمک کننده است و بسته به اینکه چه علائمی را در چه ارگانی ایجاد میکند به صلاح و تقویت آن عضو میپردازیم.
وی گفت: اینکه میگویند این ویروس سرد است و باید گرمی استفاده شود کاملا اشتباه است و در مرحله حرارتی که همراه با علائم تب است مصرف گرمیجات میتواند باعث ایجاد سوء مزاج در بیمار شود و بیماری را شدیدتر یا پر عارضهتر کند.
متخصص طب سنتی ایرانی افزود: ابتدا با تعدیل و خنک کردن بدن، استفاده از دمنوشهای خنک مثل بنفشه، ختمی، عناب و رطوبت رسانی به بدن به کنترل تب کمک میکنیم. توصیه میشود در این مرحله بسته به سیستم ایمنی بدن و مزاج فرد، کم آبی بدن مدیریت شود که استفاده از مایعات زیاد، سرم تراپی، هیدراته کردن در این مرحله خیلی مفید است. همچنین استفاده از آبمیوههای طبیعی به خصوص استفاده از آب سیب، لیمو شیرین توصیه میشود.
نواب زاده گفت: لازم به ذکر است سیب در طب ایرانی به عنوان خاصیت پادزهر از آن نام برده شده و دافع سموم است که بهتر است به صورت کمپوت شده و پخته شده با گلاب استفاده شود.
وی در خصوص استفاده از اعمال یدوای برای بیماری گفت: یکی از این کارها بادکش گذاری است که بادکش در ناحیه کتف و شانهها و اطراف ستون فقرات به بهبود دستگاه قلب و عروق و ریهها کمک میکند و با افزایش جریان خون با تحریک تیموس و افزایش سلولهای ایمنی ساز میتواند کمک کننده باشد.
متخصص طب سنتی ایرانی افزود: اگر بیمار در مراحل ابتدایی به پزشک مراجعه کند ، درمان راحتتر است و خیلی میتواند موثر باشد ، ولی اگر همین بیمار در دورههای تزاید و انتها قبل از انحطاط بیماری مراجعه کند، کار سختتر است و زمانی است که بیمار دچار عارضه شده و کنترل بیماری مشکلتر است.