تازه ترین خبرها از ورود واکسن کرونا به کشور
نخستین محموله واکسن کرونا چه زمان وارد ایران می شود؟
نخستین محموله واکسن کرونا با نام اسپوتنیک وی روسیه با همکاری صندوق سرمایهگذاری مستقیم روسیه (RDIF) تا ۱۶ بهمن وارد ایران می شود.
به گزارش خبرنگار حوزه سلامت گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما ، بر این اساس محموله دوم تا آخر بهمن و محموله سوم هم تا دهم اسفند به ایران ارسال می شود و همین روال هر دو هفته و یک ماه بین ما و روسیه برای ارسال محموله های واکسن به داخل ایران ادامه خواهد یافت.
واکسیناسیون گسترده در روسیه با اسپوتنیک وی چند ماه است که در حال انجام است و برخی مقامات روسیه نظیر وزیردفاع، همچنین نظامیان، کادر درمانی، معلمان و اساتید در این کشور در تزریق این واکسن پیشگام بوده اند و در ایمنی آن مطمئن هستند.
تاکنون حدود سه میلیون نفر این واکسن را در داخل روسیه تزریق کرده اند و تا الان هم هیچ گزارشی از عوارض در میان آنان اعلام نشده است.
به گفته الکساندر گینتزبورگ مدیر مرکز میکروبیولوژی و ایمونولوژی گامالیا Gamaleïa در روسیه ، «با توجه به سازو کار عملکرد چنین واکسن هایی، مدت ایجاد محافظت آنها حداکثر چهار یا پنج ماه خواهد بود. اما باید باز هم بررسی شود».
این محقق افزود: «اسپوتنیک وی تضمین میکند ۹۶ درصد از کسانی که واکسینه شوند کرونا نخواهند گرفت. این در حالی است که چهاردرصد باقی نیز احتمالا شکل بسیار خفیف تری از این بیماری را در مقایسه با کسانی که واکسینه نشوند خواهند گرفت.
مدیر مرکز میکروبیولوژی و ایمونولوژی گامالیا Gamaleïa در روسیه گفت: «واکسن تا ۹۶ درصد تضمین میکند که شما بیمار نخواهید شد. نزد کسانی که واکسینه میشوند، کووید ۱۹ به احتمال بسیار زیاد به شکل آبریزش بینی، سرفه و تب خفیف ظاهر میشود و ویروس وارد ریهها نخواهد شد».
واکسن کرونای اسپوتنیک V ساخت روسیه بر اساس یک ناقل ویروسی از نوع ویروس سرماخوردگی طراحی شده است. در این واکسن از دو نوع آدنوویروس عامل سرماخوردگی انسان به نامهای Ad۲۶ و Ad۵ استفاده شده است که ژنهای ویروس کرونا را که یک پروتئین سطحی گلمیخی در آن را میسازند، به درون بدن منتقل میکند. این پروتئین گلمیخمانند سطحی با اتصال به گیرندههای سلولهای انسانی امکان ورود ویروس به سلول و تکثیر آن را فراهم میکنند.
وزارت بهداشت روسیه شهریور ماه نخستین واکسن کرونا را با نام اسپوتنیک وی در جهان ثبت کرد.
واکسن خارجی کرونا با هدف تزریق به گروههای اولویت دار و پرخطر وارد و بلافاصله به افراد هدف تزریق می شود اما در کنار تلاش ها برای واردات واکسن های معتبر ، تلاش های متخصصان داخلی هم با ساخت واکسن ایرانی کرونا به ثمر رسیده است و حداقل سه واکسن ایرانی شامل کُوو ایران برکت ، رازی کُوو فارس و واکسن مشترک انیستیتو پاستور و کوبا مرحله آزمایش انسانی را می گذرانند.