استاد دانشگاه و کارشناس علوم قرآنی گفت: بانوی تراز انقلاب باید بانویی فاطمی و در تراز اسلام باشد.
وی گفت: انقلاب اسلامی برگرفته از آموزههای دینی و وحیانی است که حقوق همه افراد را در نظر میگیرد و در ایجاد این انقلاب نیز به فرمایش امام راحل بانوان نقش موثری داشتند و حتی از مردان جلوتر حرکت میکردند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: در این ۴۲ سال و ۸ سال دفاع مقدس مادران ما تشویق کننده رسالت فرزندانشان بوده اند ضمن اینکه بیش از ۷ هزار شهید بانو تقدیم انقلاب شده است بنابراین بانوی تراز انقلاب باید بانوی فاطمی و تراز اسلام باشد.
وی درباره تاثیرگذارترین بانوان اسلام افزود: یکی از تاثیرگذارترین آنها حضرت زهرا (س) است که به فرمایش امام راحل ایشان انسانی کامل بودند و امروز ما نیاز به الگویی داریم که پیش رویمان باشد و چه الگویی بهتر از حضرت زهرا (س).
افتخاری تصریح کرد: هر چند ایشان ۱۴ قرن قبل زندگی میکردند، اما امروز برای ما الگویی کامل و کارآمد در ارتباط با خدا، پاکدامنی، عفاف، حجاب، همسرداری و تربیت فرزند هستند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از بانوان تراز اسلام حضرت زینب (س) هستند که وجود ایشان منجر به روشن شدن پیام کربلا و جریان سازی اربعین بود این بانوی بزرگ به تاسی از مادرشان حضرت زهرا (س) همواره در اجتماع حضور داشتند و از گوشه منزل پیام نمیدادند یعنی هم توجه به خانواده و همسر و فرزند برای آنها اهمیت داشت و هم جامعهای که قرار است در دل خانواده درست تربیت شوند.
این کارشناس علوم قرآنی افزود: با گذشت ۴۲ سال از انقلاب اسلامی میبینیم که حضور بانوان بسیار موثر بوده چه آنها که خانه دار بودند و چه آنها که در عرصههای مختلف اجتماعی فعالیت میکردند.
وی ادامه داد: باید خانه داری را شغل بدانیم حتی زنی اگر فرزندی ندارد توجه به همسرش اولویت زندگی اوست بنابراین نباید خانه داری را ندیده بگیریم.
این استاد دانشگاه درباره فعالیتهای اجتماعی زنان در دوران انقلاب اسلامی افزود: ما در دوران خدمت در مجلس تلاش کردیم اولویت برخی مشاغل را به زنان بدهیم تا آنها بتوانند با آرامش خاطر در منزل باشند و بهترین کارها را انجام بدهند و در توسعه اقتصادی نقش آفرینی کنند.
افتخاری درباره بزنگاههای حضور زنان در انقلاب اسلامی گفت: تداوم انقلاب اسلامی، ۸ سال دفاع مقدس و مدافعان حرم یکی از بزنگاههایی است که زنان در آن نقش ارزندهای داشتند و ما میبینیم که مادران فرزندان خودشان را برای دفاع از حرم تشویق میکردند. زنان در راهپیماییهای ۲۲ بهمن در اوج برف و باران حضور پرشوری به همراه خانواده داشتند.
وی درباره فرصت شناسی زنان برای حضور در عرصههای مختلف انقلاب اسلامی تصریح کرد: امروز جنگ نرم، جنگ اقتصادی است و بزنگاههایی که زنان میتوانند در آن تاثیرگذار باشند همین حضور در برنامههای حل مشکلات دیگران، مواسات، همدلی و توسعه فرهنگ ساده زیستی و قناعت است یعنی اگر میخواهیم فاطمی زندگی کنیم باید معیارهای ما مال و ثروت نباشد بلکه با هر شرایطی در کنار همسر باشیم.
افتخاری تصریح کرد: نزدیک ۸۰ درصد تشکلهای قرآنی کشور توسط زنان اداره میشود که فرصتی مهم برای حضور گسترده آنها در فعالیتهای اجتماعی است.
وی درباره حجاب برتر گفت: باید ببینیم حضرت زهرا نسبت به حجاب چه تعریفی داشتند؟ ایشان همیشه مراقب بودند نامحرمی صورتشان را نبیند بنابراین حجاب باید مبتنی بر آنچه که حضرت زهرا (س) میفرمایند انجام شود ضمن اینکه حجاب الزاما چادر نیست بلکه پوششی سراسری که بدن را میپوشاند که البته در ایران باستان هم میبینیم که شرایط زنان در آن دوره برهنگی و بی بند و باری نبوده است.
افتخاری در پاسخ به این سوال که شورای عالی انقلاب فرهنگی در قبال حجاب به وظایف خود عمل کرده است یا خیر؟ افزود: مصوبههای حجاب و عفاف در این شورا بر میگردد به عملکرد دولتهای مختلفی که تاکنون بر سر کار آمده اند و مدعی آزادی هستند. رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی رئیس جمهور است و خیلی از این مسائل درباره عفاف و حجاب در زمان آنها تصویب شده، اقدامات خوبی انجام شده، اما کم کاریهای قابل توجهی نیز وجود دارد.
وی تاکید کرد: بارها گفته ایم مصوبهها باید با نظارت جدی اجرا شوند چرا که قانون، ناظر و مجری خوب میخواهد که البته در بحث نظارت، شورای عالی انقلاب فرهنگی موفق نبوده است.
وی ادامه داد: علت عدم موفقیت شورا در بحث عفاف و حجاب این است که روسای جمهور در زمان انتخابات با شعارهایی آمدند که بعدها به آنها عمل نکردند.
افتخاری تصریح کرد: این عملکرد نشان میدهد که دغدغه فرهنگ ندارند چرا که اگر داشته باشند در بودجه قانونگذاری، مصوبات و نظارت فرهنگی به آن عمل میکردند.
این استاد علوم قرآنی تاکید کرد: بودجه فرهنگی قرآنی بسیار کم است ما در سال ۹۰، ۱۹۳ میلیارد بودجه قرآنی تخصیص دادیم که هنوز هم برکات آن وجود دارد، اما در سالهای اخیر این عدد به ۲۰ و ۳۰ میلیارد رسیده است.