گفتگوی ویژه قرآنی
حل مشکلات کشور با صرفه جویی در هزینههای شرکتهای دولتی
استاد دانشگاه و حوزه گفت: در شرایط کنونی اگر ۱۰ درصد در هزینه شرکتهای دولتی صرفه جویی کنیم، مشکلات کشور حل میشود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای مهیار اسماعیلی در برنامه گفتگوی قرآنی خبر قرآنی سیما با موضوع نظام اقتصاد اسلامی و الگوی کامل برای اقتصاد مقاومتی، افزود: در زمان صدر اسلام هم مقاومتهایی در خصوص تحقق اقتصاد اسلامی صورت میگرفت و همان زمان محدودیتهایی برای اقتصاد بود، تا جایی که حضرت خدیجه (س) همه ثروتش را در راه اسلام هزینه کرد.
وی گفت: قطعا شرایط امروز ما آسانتر از آن زمان است و باید از آموختههای صدر اسلام بهره بگیریم.
آقای اسماعیلی افزود: یکی از مصادیق پرداخت پول باطل این است که ما هزینههای زیادی برای کالاهای برند داشته باشیم در صورتی که شاید کالاهای مشابه آن کیفیت بالاتری داشته باشد و این به نوعی حسن معیشت و اداره مناسب زندگی است.
در شرایط کنونی نباید بیش از توقعاتمان گام برداریم
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه ما در شرایط کنونی نباید بیش از توقعاتمان گام برداریم، گفت: باید طمع ورزی را کنار گذاشت و از هزینههای غیرضرور خودداری کرد.
وی افزود: در شرایط کرونا و محدودیتهایی که در کسب و کار ایجاد شده است، شاید عملکرد دولت بتواند موجب رونق اقتصاد شود، اما خودمان هم باید در معیشتمان عاقلانه عمل کنیم.
آقای اسماعیلی گفت: اینکه قرار باشد مردم دلار بخرند و ذخیره کنند، مصلحت کشور را به خطر میاندازد.
وی افزود: ما در شرایط کرونا و تحریم از اقتصاد غنی اسلامی استفاده نمیکنیم و تصور ما این است که فقط ما و یکی دو کشور دیگر در تحریم هستند در حالی که آمریکا بیش از ۲۰ کشور را به طرق مختلف تحریم کرده است و آیا ما در تعامل با این کشورها نمیتوانیم فضای اقتصادی مان را باز کنیم.
لزوم ایجاد باشگاه تحریمیها
آقای اسماعیلی بر لزوم ایجاد باشگاه تحریمیها تاکید کرد و گفت: ما در این باشگاه میتوانیم گشایشی برای کشورهایمان ایجاد کنیم.
این استاد دانشگاه به سخنان اخیر رئیس سازمان برنامه و بودجه درخصوص سیاستهای انقباض پولی و انبساط مالی اشاره کرد و افزود: اینکه دولت میخواهد انبساط مالی اش را از طریق اوراق هدایت کند نوعی بی انضباطی مالی است و ما باید از صدر اسلام درس بگیریم و یادمان رود که حضرت علی (ع) از مالک اشتر خواست که در زمان خشکسالی از مردم کمتر مالیات بگیرد و این همان انبساط مالی است و در این شرایط زمانی که کسب و کار مردم رونق گرفت میتوان جبران کاهش مالیات سال قبل را در سال بعد دریافت کرد.
وی گفت: ما در شرایطی هستیم که راه نجات کشور را افزایش اخذ مالیات میدانیم در حالی که سه برابر آنچه که نیاز داریم خرج شرکتهای دولتی میکنیم در حالی که با ۱۰ درصد صرفه جویی در این هزینهها میتوانیم مشکلات کشور را بیان کنیم.
تعدد شرکتهای دولتی را برای کشور مضر است
آقای اسماعیلی، تعدد شرکتهای دولتی را برای کشور مضر خواند و افزود: ما از برخی معاهدات هم که برای ما هزینه دارد و باید سالانه مبالغی را بپردازیم باید خارج شویم و تا شش ماه پیش که آمریکا از معاهده پاریس و برخی معاهدات دیگر خارج نشده بود همه فکر میکردیم که خروج از معاهدات کاربردی است در حالی که چه نیازی دارد که ما در برخی معاهدات عضویت داشته باشیم؟.
وی شرایط کشور را جنگی خواند و گفت: در جنگ اقتصادی باید آرایش جنگی بگیریم و امروز با جنگ اراده مواجهیم و در برابر دشمن باید اعتماد به نفس داشته باشیم و مشکل اصلی در کشور ما این است که در این شرایط از برکات الهی غافل شده ایم که فکر میکنیم اگر درآمدهای ارزی ما کم شود هیچ راهی برای تامین کالاهای اساسی وجود ندارد و در این شرایط اگر که به خدا باور داشته باشیم نجاتمان میدهد.
آقای اسماعیلی افزود: ما باید هم خودمان را آماده جنگ اقتصادی کنیم و هم ظرفیت هایمان را بشناسیم و از همه مهمتر آموزههای دینی را باور کنیم.
وی گفت: کشوری که با یک درصد جمعیت، هفت درصد منابع جهان را در اختیار دارد چرا باید نگران باشد و چرا ما باید از سرمایههای انسانی مان غافل شویم.
در جنگ اقتصادی باید آرایش جنگی بگیریم
این استاد دانشگاه به جنگهای پنهان و رسانهای هم در عرصه جنگ اقتصادی اشاره کرد و افزود: با همه مشکلاتی که داریم، اما تلقی مان از مشکلات خیلی زیاد نباشد، مثلا ما در زمینه برق رسانی و آبرسانی از کشورهای توسعه یافته اروپایی مانند آلمان جلوتریم، اما جنگ رسانهای به گونهای عمل کرده است که ما خود را کوچک میشماریم.
آقای اسماعیلی گفت: ما باید ظرفیت هایمان را بشناسیم و با حسن تدبیر و توجه به اصول، توکل به خدا و به کار بستن آموزههای دینی و دوری از اسراف و چشم و هم چشمی و نگاه به آینده کشور را جلو ببریم.
وی ریشه بسیاری از مشکلات اقتصادی در کشور را ربا خواند و افزود: حتی اگر ربا در کشور ملموس نباشد اگر برخی فعالیتهای اقتصادی بوی ربوی داد هم باید از آن اجتناب کنیم.
آقای اسماعیلی اضافه کرد: ما برای کنترل تورم باید هزینه هایمان را کنترل کنیم و تا بودجههای کافی در اختیار نداریم در شرکتهای دولتی هزینه نکنیم.