چاقی و دیابت نوع ۲ مهمترین عوامل خطر برای ابتلا به کرونا
متخصص تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور گفت: چاقی و دیابت نوع ۲ از مهمترین عوامل خطر برای ابتلا به کرونا ست.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما، خانم مرجان اعجمی با بیان اینکه مصرف بالای چربیهای اشباع، مصرف زیاد قند و شکر، نمک و مصرف ناکافی میوه و سبزیجات از مشخصات الگوی غذایی ناسالم است، توصیه کرد افراد در رژیم غذایی خود چربی غیر اشباع را جایگزین چربی اشباع کنند.
وی با اشاره به اینکه کمبود روی در افراد مسن شایعتر است؛ گفت: افراد میتوانند با مصرف به اندازه گوشت قرمز و سفید، لوبیا، عدس، دانهها و انواع مغزها این عنصر را دریافت کنند.
وی در ادامه به معرفی موادغذایی که در آنها آنتی اکسیدان وجود دارد مانند توت، انگور، شکلات، روغن زیتون و پیاز پرداخت و توصیه کرد افراد این مواد غذایی را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند و سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنند.
این متخصص همچنین با اشاره به اثر مطلوب ویتامین C در جلوگیری از عفونتهای دستگاه تنفس فوقانی، سیب و مرکبات را یکی از اصلیترین منابع تأمین این ویتامین معرفی کرد.
وی همچنین با اشاره به اثر ویتامین D در جلوگیری از پوکی استخوان، نقش این ویتامین را در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مؤثر توصیف کرد و گفت: افراد میتوانند با مصرف زرده تخم مرغ، ماهی و جگر به جذب ویتامین D در بدن خود کمک کنند.
خانم اعجمی کنترل استرس، اضطراب و خواب را راهی مؤثر برای پیشگیری از عادات غذایی ناسالم عنوان کرد.
وی در پایان افزود: افراد با اتخاذ سبک زندگی سالم میتوانند احتمال ابتلای خود را به بیماریهای مزمن کاهش دهند.