پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای نخستین بار موفق به تولید و عرضه مکمل بهبود سندروم متابولیک بر پایه گیاه زرشک با نام تجاری (گلوکوبر) شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛مدیر گروه داروسازی سنتی دانشکده داروسازی مشهد و از مجریان طرح تولید
دکتر احمد امامی تصریح کرد: تغییر سبک زندگی سالم، تحرک کافی نداشتن، مصرف دخانیات، چربی، قند و نمک زیاد، فست فود، نوشابه های گازدار و آبمیوه های غیرطبیعی و استرس زنگ خطری است که با افزایش شاخص چاقی و ابتلا به بیماری های قلبی، عروقی و دیابت، موید بحرانی گسترده در سال های آتی نظام سلامت است.
وی ادامه داد: گیاه زرشک ( Berberis vulgaris) از دیرباز در طب سنتی و فولکلور جهت درمان بیماریهای گوناگون کبدی و گوارشی مورد استفاده قرار میگرفته و طبق شواهد متعدد در طب مدرن، عصاره ریشه و ساقه این گیاه، اثرات مفید و ارزشمندی در بهبود شاخصهای سندرم متابولیک داشته است.
دکتر امامی افزود: کپسول گلوکوبر یک فرآورده طبیعی حاوی عصاره تغلیظ شده ریشه و ساقه گیاه زرشک بوده و با داشتن مواد موثر متعدد از جمله ترکیب آلکالوئیدی بربرین، از طریق مکانیسم های مختلف به کنترل و بهبود این شرایط خطرآفرین کمک می کند.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان فضل دارو هم در خصوص روند تولید فراورده دارویی گلوکوبر گفت: این محصول پس از طی مراحل قانونی و دریافت مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو در آذرماه امسال، برای نخستین بار تولید و به بازار دارویی کشور عرضه شده است.
کامران شورگشتی، کنترل اضافه وزن و چاقی، کاهش مقاومت به انسولین، کنترل قندخون، کنترل و پایش چربی و فشارخون، سم زدایی و تقویت عملکرد کبد در عارضه کبد چرب غیر الکلی را از دیگر ویژگی های فراورده تولیدی گلوکوبر 300 عنوان کرد.