تحقیقات جدید دانشمندان درباره ویروس سارس
دانشمندان از طریق مدلهای بهدست آمده از موشهای آزمایشگاهی موفق شدند، نحوه آسیب رسانی ویروس سارس-کووید-۲ به سیستم اندام چندگانه را نشان دهند.
به گزارش گروه وب گردی
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از ساینس الرت، اگرچه این مدل حیوانی، دقیقا مشابه موارد ابتلا انسانی به ویروس نیست، اما به هر صورت این آزمایش میتواند در راه کشف و بررسی گسترش پاتوژنهای کشنده تنفسی در موارد ابتلا شدید کمک بزرگی بکنند. دانشمندان از طریق آزمایشات بر روی موشها، نشان دادند که چگونه ویروس سارس-کووید-۲ باعث نارسایی اندامهای چندگانه میشود.
دانشمندان ویروس کرونا را وارد بدن موش کردند و نتیجه حیرت آورد بودهنوز ناشناختهها و ابهامات بسیاری در مورد کروناویروس جدیدی که از چین شیوع پیدا کرد و این روزها به یکی از بحرانهای عمده برای سلامت جمعیت جهان تبدیل شده است، وجود دارد، اما یک نکته دراین باره قطعی است؛ این بیماری میتواند در سراسر بدن فرد مبتلا طوفان به پا کند.
دکتر «آرجان دب» متخصص قلب و عروق از دانشگاه «یو-سی-ال-ای» دراین باره میگوید: «این مدل به دست آمده از موشها میتواند یک ابزار قدرتمند برای مطالعه ویروس سارس-کووید-۲ در یک سیستم زنده باشد.» مدلهای موشی که پیشتر برای بیماری کووید-۱۹ مهندسی شده بودند، هیچکدام ما را به این نتایج نرسانده بودند چراکه نوع آنزیمهای «ایس-۲» این موشها با انسانها تفاوت داشته است.
اما در پژوهش جدید موشها از طریق مهندسی ژنتیکی دارای آنزیمهای «ایس-۲» شدند و به این طریق توانستند نحوه حمله ویروس سارس-کووید-۲ را به اندامهای چندگانه نشان دهند. درمطالعه جدید که به هدایت «شن لی» متخصص قلب در دانشگاه «یو-سی-ال-ای» انجام شد، تیم تحقیقاتی با تزریق ویروس به جریان خون موشهای مهندسی شده، ویروس را به قلب و اندامهای حیاتی دیگر رساندند.دکتر «دب» درباره نتایج تحقیقات میگوید: «درمیان افراد مبتلا به ویروس کووید-۱۹، آنهایی که ویروس توانسته است به اندامهای دیگری غیر از ریه نفوذ کند معمولا وضعیت دشوارتری داشتهاند، حال ما میتوانیم واقعا احساس کنیم که چطور ویروس بر دیگر اندامهای انسانی تاثیر میگذارد.»
هر ویروسی که به بدن وارد میشود، به دنبال سلولهای انسانی با درگاههای مورد علاقه خود یعنی گیرندهها میگردد. اگر ویروس گیرنده سازگار با خود را بر روی یک سلول پیدا کند، میتواند به آن حمله کند. برخی از ویروسها در انتخاب این گیرندهها سختگیرند، اما برخی دیگر انعطافپذیرتر و بی قاعدهتر عمل میکنند و به این ترتیب به راحتی میتوانند به همه انواع سلولها نفوذ کنند. هر دو کروناویروس سارس و مرس از امکان دسترسی به سلولهای موجود در روده بزرگ و کوچک برخوردار بودند، در رودهها رشد کرده و باعث ایجاد آسیب یا نشت مایعات میشدند که اسهال را برای بیمار به همراه داشت.