به گزارش
خبرگزاري صدا وسيما؛ امروزه هک شدن رایانههای شخصی بقدری رایج شده اند که تقریبا روزانه چندین هزار دستگاه ممکن است هک شوند و به تمام اطلاعات شما دست پیدا کنند این گونه گونه حملات سایبری در عین پیچیده بودن، کاملا هماهنگ و بدون هیچ مشکلی از طريق هکرهایی که به دنبال برخی منافع هستند انجام میشود.
با این حال همزمان با هک شدن رایانههای شخصی تمام اطلاعات موجود در هارد، بروزر، برنامههای مختلف، حسابهای بانکی و... شما در اختیار فرد هکر قرار میگیرد که این به خودی خود یک نشانه خطر جدی میباشد، بنابراین باید اقدامات اولیه را برای جلوگیری از هک انجام دهید.
از کجا بفهمیم سیستم ما هک شده۱- پاپ آپهای مکرریکی از رایجترین علائمی که نشان دهنده هک شدن سیستم شما هستند، این است که بعد از باز کردن بروزر خود چندین پیغام در قالب پاپ آپ مشاهده نمائید که نشانه بدی میباشد و در اکثر اوقات نشان دهنده هک شدن سیستم عامل میباشد.
۲- خاموش شدن ناگهانی آنتی ویروسبرخی از بد افزارهایی وجود دارند که وقتی شما انرا بر روی سیستم خود نصب میکنید، به فرد هکر دسترسی کامل میدهند که این گونه میتواند شما را در چند ثانیه هک کند. با این وجود این بدافزارها میتوانند بدون دستور شما، آنتی ویروس نصب شده را هک و در نهایت خاموش کنند که فعال کردن آن کار سختی میباشد. از این رو اگر با چنین چیزی روبرو شدید، بدین معناست که سیستم شما هک شده است.
۳- برنامههایی که شما به هیچ وجه نصب نکرده ایداگر بعد از روشن کردن کامپیوتر خود با برنامههایی روبرو شدید که آنها را به هیچ وجه نصب نکرده اید، نشانهای از هک شدن سیستم شما میباشد. معمولا بدافزارها، به نرم افزارهای دیگر متصل میشوند و اجازه نصب برنامههای دیگر را میگیرند که این گونه برنامههای جانبی هک شدن را نصب میکنند؛ بنابراین اگر متوجه نصب برنامه ناشناخته بر روی سیستم خود شدید، احتمالا نتیجه نصب یک بدافزار میباشد.
۴- پسوردهای شما دیگر کار نخواهند کرداگر رمز کارت بانکی شما یا سایر رمزهای سازمانی که از آنها استفاده میکنید، در بروزر شما ذخیره شده اند، فورا آنها را حذف کنید چرا که اولین اقدام هکرها، بررسی پسوردهای ذخیره شده میباشد که از این طریق به فیشینگ میپردازند.با این وجود اگر چنین چیزی را دیدید، حتما اقدامات اولیه که شامل تغییر رمز دوم کارتهای بانکی و همچنین پسوردهای سازمانی است را با استفاده از روشهای مدنظر تغییر دهید. اگر پسوردها را وراد کردید، اما با پیام ارور روبرو شدید، نشان دهنده هک شدن سیستم شما میباشد.
۵- ایمیلهای جعلی از حساب کاربری شما ارسال خواهند شداز علائم هک شدن سیستم میتوان به ایمیلهایی اشاره کرد که بدون هیچ اجازهای از شما به مخاطبین شما ارسال میشوند که شاید هیچ اطلاعی از آن ندارید. این گونه فرد هکر میتواند در طی پیغامی از مخاطبین شما نیز به گونه و شیوه خودش، اخاذی کند؛ بنابراین اگر به چنین چیزی روبرو شدید، بدین معناست که شما هک شده اید.
چگونه از هک جلوگیری کنیم۱- ویروس کش خود را در صورت ممکن فعال کنید که ممکن است فعال نشود. برای رفع این مشکل میتوانید آنتی ویروس اورجینال و معتبری را نصب کنید و آنرا اجرا کنید.۲-از طریق " Programs" که در کنترل پنل قرار گرفته است، برنامههای نصب شده را کنترل کنید. اگر برنامهای وجود دارد که شما نصب نکرده اید، آنرا حذف کنید.۳- پسوردهای خود را در صورت ممکن تغییر دهید. برای تغییر رمز برنامههایی اعم از جیمیلف اینستاگرام و... میتوانید " Forget Password را در بخش ورود بفشارید تا به ایمیل شما ارسال شود.