ابتلا به کرونای انگلیسی در استان همدان دیده نشده است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت:دستورات لازم به مراکز درمانی ابلاغ شده است، تا آمادگی کامل داشته باشند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، دکتر منوچهر کرمی گفت: در ابلاغیهای به تمام بیمارستانها، اورژانس، مراکز ۱۶ ساعته و مطبهای خصوصی به جهت شناسایی کوچکترین تغییر در علائم بیماری و رصد بیماران، این مراکز با دقت بیشتری خدمات مربوطه را به بیماران ارائه میدهند تا درصورت مشاهده ورود کرونای انگلیسی به استان اقدامات لازم انجام شود.
وی افزود: خوشبختانه تاکنون هیچگونه موردی از ابتلا به کرونای انگلیسی در استان همدان گزارش نشده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: تغییرات طبیعی ویروس باید در هر دوره رصد شود تا موج جدید و غیرقابل کنترلی را در جامعه به همراه نداشته باشد. کرمی، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، شستوشوی مداوم دستها، استفاده از ماسک و حضور نیافتن در اجتماعات را تنها راه پیشگیری از شیوع هرگونه ویروس جهش یافته کرونا بیان کرد.
کرمی از احتمال افزایش اندک شیوع بیماری کووید ۱۹ در اسفند خبر داد و یادآور شد: درصورت رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی و انجام راههای پیشگیرانه ابتلا، میتوان پیش بینی کرد که در آخرین ماه سال و ایام نوروز شاهد افزایش اندک این بیماری در کشور و به دنبال آن در استان همدان باشیم.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان هم با بیان اینکه علائم کرونای انگلیسی بر حسب ژنتیک افراد غالبا در اروپا با علائم اسهال و در ایران به شکل سردرد، سرگیجه، ریزش مو خودنمایی میکند گفت: به دلیل عدم ورود گسترده کرونای انگلیسی به کشور هنوز مطالعات گستردهای انجام نشده است.
دکتر محمد طاهری افزود: کرونای انگلیسی به نسبت کووید ۱۹ سرایت پذیری بیشتری دارد که با رعایت نکات بهداشتی میتوان از آن پیشگیری کرد.
آخرین آمار روزانه ابتلا به کرونا در استان همدان، از مرگ ۳ هم استانی خبر داد. با این تعداد، جمع درگذشتگان به عدد هزار و ۴۴۳ نفر رسید.
بیشتر بدانیم: زمان مطالعه ۳ دقیقه
اواخر سال ۲۰۲۰ میلادی و در شرایطی که مردم کشورهای مختلف جهان خود را برای تزریق واکسن کرونا و رهایی از ویروس کرونا آماده میکردند، شیوع نوع جدید و کشندهای از ویروس کرونا تحت عنوان کرونای انگلیسی رسانهای شد. این نوع از ویروس کرونای جدید که در انگلیس شناسایی شد با تغییرات ژنتیکی که پیدا کرده رفتارهای متفاوتی از خود نشان داده است.
تغییرات ژنتیکی و وجوه تمایز
این نوع ویروس کرونا که به کرونای انگلیسی معروف شد، با تغییرات ژنتیکی که پیدا کرده رفتارهای متفاوتی در بحث بیماری زایی و سرعت انتقال بیماری از خود بروز داد. ویروس کرونای جدید قدرت چسبندگی بیشتری به سلولهای تنفسی پیدا کرده و از طرفی قدرت ورود این ویروس به سلولهای تنفسی هم افزایش پیدا کرده است.
این دو سبب شده تا این ویروس از قدرت انتقال بالاتری برخوردار بوده و با سرعت بیشتری منتشر شده و ایجاد بیماری کند.
خطرات
بر اساس بررسیها تغییرات صورت گرفته در ویروس کرونا موجب شده تا بیماری زایی این نوع ویروس جدید در کودکان بیشتر باشد. در واقع اگرچه کرونای فعلی که در همه دنیا همه گیر شده، کمتر کودکان را درگیر میکرد و در صورت درگیری هم قدرت ایجاد علائم شدید را نداشت، اما ویروس کرونای انگلیسی قدرت بیماری زایی بیشتری در کودکان پیدا کرده است.
نگرانی از شیوع کرونای خطرناک انگلیسی باعث شده تا بسیاری از کشورها سفر اتباع انگلیس را ممنوع کرده و جلوی پروازهای خارجی این کشور را نیز بگیرند.
تحقیقات دانشمندان در آمریکا، انگلیس، و دیگر نقاط جهان نشان داده است ویروس کرونای جدید باعث ایجاد علائم شدید در بیماران نمیشود. تحقیقات دانشمندان انگلیسی بر روی بیش از یک هزار و ۷۰۰ بیمار مبتلا به کرونا نشان میدهد هیچ ارتباط معناداری میان ابتلا به نوع جهش یافته ویروس و افزایش نرخ مرگ و میر یا بستری شدن در بیمارستان وجود ندارد.
ویژگیهای کرونای جدید جهشیافته:
از گونههای قبلی واگیردارتر است.
دو برابر عفونیتر است.
سرعت انتشارش ۷۰ درصد بیشتر است.
به سرعت جایگزین گونه قبلی میشود.
آزمایشش هفتهها یا شاید ماهها طول میکشد.
آنتیبادی نجاتیافتگان تأثیر کمتری روی آن دارد.
در حال حاضر راه حل سریع برای مقابله با آن اعمال قرنطینه است.
واکسنهای فعلی قادر به مقابله با آن هستند، اما اگر باز هم جهش کند، ممکن است واکسنها کارآیی نداشته باشند.
محققان میگویند ویروس کرونای جهش یافته جدید قابلیت سرایت بیشتری دارد و همین موضوع میتواند شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در جهان را افزایش دهد. تحقیقات نشان میدهد در انگلیس نسبت افرادی که به ویروس کرونای جهش یافته مبتلا شده اند نسبت به کسانی که به ویروس کرونا معمولی آلوده شده اند، در حال افزایش است.
این نسخه جهش یافته کووید ۱۹ که برای نخستین بار در ماه سپتامبر در انگلیس مشاهده شد، تاکنون در دستکم ۱۸ کشور مختلف از جمله ژاپن، سوئد، آلمان، فرانسه، ایران و کانادا پخش شده است.