به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان، پیگیری حمله سگ های ولگرد به دختر بچه خرمشهری، نخستین موضوع جلسه بررسی معضل سگ های ولگرد بود.
شهردار امروز در این نشست، با اشاره به آخرین اتفاقی که در خرمشهر رقم خورد گفت: برای رسیدگی به این مشکل کارگروهی تشکیل شده است.
اعضای کارگروه فرماندار بعنوان رییس کارگروه، شهرداری ها هم بعنوان دبیر کارگروه و در این مجموعه نماینده دادستان، نیروی انتظامی و بهداشت و دامپزشکی هم عضو کارگروه هستند.
علوانی البته به مصوبه شورای سلامت که در سال های پیش تصویب شده بود اما عملی نشد هم اشاره کرد و گفت:
متاسفانه آن مصوبه اجرایی نشد و اگر شرکت های نفت و گاز اروندان و اداره بندر کنار ما بودند امروز شاهد این مشکلات نبودیم.وی با بیان اینکه عملیات اتلاف علیه ۲ هزار و چهارصد قلاده سگ انجام شده افزود: در حال حاضر بیش از ۵ هزار قلاده سگ در شهر وجود دارد.شهردار خرمشهر در خصوص طرح سازمان منطقه آزاد که مدتها پیش اعلام شده بود هم گفت: قرار بود منطقه آزاد اروند زمینی در خارج از شهر در اختیار شهرداری خرمشهر قرار دهد که در حال حاضر به دلیل نبود مدیرعامل این سازمان، این طرح اجرایی نشد.
رییس مرکز بهداشت خرمشهر خواستار حضور دامپزشکی در جلسات شد.
عبیداوی افزود: یکی از نیازها در هنگام زنده گیری سگ های ولگرد حضور یک دامپزشک است. جاوید رییس اداره محیط زیست خرمشهر هم خاطر نشان کرد:
محیط زیست اول برای انسان ها است و درست است که حیوانات حق حیات دارند اما سگ های ولگرد بر اکوسیستم شهرها تاثیرات منفی دارد.جاوید خواستار شروع طرح زنده گیری یا اتلاف از مرکز شهر شد و گفت این حرکت باعث می شود دیگر سگ های ولگرد به خارج از شهر هدایت شوند.
فرماندار ویژه خرمشهر در جمع بندی این جلسه گفت: جای تاسف دارد که در طی این سال ها مصوبات عملی انجام نشده است.
حیدری افزود: با وجود شرایط جغرافیایی خرمشهر این پدیده زشت وجود دارد و در حال افزایش است.
وی دلایل افزایش جمعیت سگ ها را زاد و ولد های زیاد در طول یک سال دانست و گفت: هدف ما نابودی جمعیت سگ ها نیست و با این کار باعث جایگزین شدن جمعیت گرگ ها در جامعه می شود.فرماندار ویژه خرمشهر یادآور شد: یکی از راه ها این طرح اتلاف است و دیگر عوامل کنترل جمعیت این سگ ها است.
فرماندار ویژه خرمشهر طرح ناامن کردن محیط زندگی سگ ها در مرکز شهر و هدایت کردن آنها به خارج از شهر را از بهترین راهکارهای سریع دانست.
وی همچنین، پاکسازی محیط از زباله و نخاله ها را یکی از راهکارهای حذف سگ ها دانست و خواستار نظافت شهر شد.
حیدری گفت: از امروز تا ۴۵ روز دیگر تصمیم نهایی گرفته خواهد شد که زنده گیری سگ ها یا به بخش خصوصی واگذار شود و یا به شهرداری ها.