پخش زنده
امروز: -
دو قلاده سگ خانگی با حمله به یک کودک 10ساله وی را از ناحیه زانو وشکم به شدت زخمی کردند.
به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان؛ مدیرگروه بیماری های واگیر و غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در اینباره گفت: این کودک مورد حمله دو قلاده سگ خانگی همسایهشان قرار گرفت و از ناحیه شکم به صورت سطحی و از ناحیه زانو به صورت عمیق زخمی شد و تاکنون دوبار برای شستوشوی زخمها به اتاق عمل رفته است.
سید محسن نژادقادری بااشاره به آمار بالای حیوان گزیدگی در رفسنجان گفت: در این شهرستان میزان حیوان گزیدگی ۲ تا ۲/۵ برابر بیشتر از میانگین کشوری است.
وی گفت: در باغ شهر رفسنجان؛ باغهای پسته در حاشیه و حومه شهر و همچنین در روستاها، محلی برای جولان سگهای ولگرد شدهاست؛ و نیز نگهداری سگهای خانگی در ضبطهای پسته و ساماندهی نکردن سگهای ولگرد،ازعوامل افزایش آمارسگ گزیدگی در شهرستان رفسنجان است.
مدیر گروه بیماری های واگیر و غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: از فرودین تا آبان امسال ۱۰۱۷ حیوان گزیدگی شامل: سگگزیدگی ۶۵۴ مورد، گربه ۳۳۹ مورد، حیوانهای اهلی ۲۳ و حیوان وحشی ۱ موردرخ داده است.
بگفته وی همچنین در ۷ماه نخست امسال مصرف واکسن ضد هاری ۸۱۶ ویال به صورت داخل پوستی (اینترادرمال) و ۶۸۳۰۰ واحد سرم بوده و البته با وجود تزریق واکسن و استفاده از سرم، در صورت عمیق بودن گزیدگی و قابل شستوشو نبودنِ آن، احتمال مرگ وجود دارد.
نژاد قادری اذعان کرد: تا کنون در شهرستان رفسنجان سگ گزیدگیهای دلخراشی به وقوع پیوسته است از جمله چند ماه اخیر یک کودک افغانی در یکی از روستاها درحمله سگهای ولگرد بشدت آسیب دید.
وی به مردم توصیه کرد: در صورت گزش یا کشیدن پنجه حیوان ا، حتی اگر حیوان خانگی، شناسنامه دار و واکسن زده باشد، امکان آلودگی وجود دارد و باید محل گزیدگی به مدت ۱۵ دقیقه با آب پرفشار و صابون شسته شود. سپس با مراجعه به بیمارستان، سرم و واکسن دریافت کند.
مدیرگروه بیماری های واگیر و غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان ادامه داد:سرم در بازو و دور زخم زده میشود و سخت ودردناک است. همچنین زخم نباید بخیه زده شود چون این ویروس در محیط بیهوازی بیشتر رشد میکند، زخم باید باز بماند و به اصطلاح هوا بخورد هرچند که ممکن است از لحاظ زیبایی دچار مشکل شود.
نژاد قادری هشدار داد: هاری قطعاً درمان ندارد و مرگ صد در صد است. این ویروس موجب گرفتگی شدید عضلانی و فلج عضلات و در نهایت مرگ میشود.
بگفته وی: هرچند بیماری هاری در سگسانان بیشتر است اما تمامی پستانداران میتوانند ناقل این بیماری باشند؛ حتی در چند سال پیش فردی در رفسنجان بر اثر گاز گرفتگی اسب، به بیماری هاری مبتلا شده بود. و همچنین فردی با گزش روباه به هاری مبتلا و فوت شد.
نژاد قادری اضافه کرد: از سال ۹۱ تاکنون ۴ مورد فوتی گزارش شده که با توجه به جمعیت شهرستان، حجم گزیدگی، وجود حیوانهای هار و آمار فوتیها زیاد است.
مدیرگروه بیماری های واگیر و غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان پیشنهاد داد: شهرداری در محلهها و حاشیههای شهر، فرمانداری با ارائه دستورالعملهایی به دهیاریها برای ساماندهی سگهای ولگرد وارد عمل شوند و مردم از نگهداری حیوانات خانگی به ویژه سگ و گربه پرهیز کنند.