رییس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
بهترین روش تغذیه در روزهای آلوده
برای سالمتر بودن بدن به خصوص در روزهای آلوده هوا، تامین سه ویتامین A، E و C لازم است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ رییس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درباره توصیههای تغذیه در روزهای آلوده هوا گفت: هوای آلوده شامل ترکیبات اکسیدکننده و سمی هستند که متأسفانه به بدن وارد شده و بدن واکنشهای التهابی بروز میدهد و به مقابله با آن میپردازد.
محمد حسن انتظاری با اشاره به اینکه آنتی اکسیدانها سطح رادیکالهای آزاد اکسید کننده را کاهش میدهند تا انسان بدن سالمتری داشته باشد گفت: سه ویتامین A یا همان بتاکاروتنها که در سبزیجاتی با برگ زرد و قرمز به وفور یافت میشود؛ E در مغز دانهها و دانههای روغنی و C در ترکیباتی مانند نارنگی، پرتقال و سبزیجات که به مقدار بسیار زیادی یافت میشود منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدانهای مهم هستند.
وی با بیان اینکه در کنار این سه گروه عنصر سلنیوم و روی که در گوشتها و غلات سبوس دار وجود دارند نیز از جمله آنتی اکسیدانهای مهم برای مقابله با آلودگی هوا هستند گفت: لبنیات به خصوص لبنیات کم چرب به صورت یک تا دو واحد در روز میتواند با سردرد، تهوع و سرگیجه ناشی از آلودگی هوا مقابله کند.
متخصص تغذیه افزود: میوههایی مانند پرتقال، لیمو، گریپ فروت و به خصوص سیب، سبزیجاتی مانند کلم، گوجه فرنگی به خصوص سیر و پیاز در کاهش خطر رادیکالهای آزاد و مقابله با ذرات معلق هوا کمک میکنند.
وی با تاکید بر مصرف بروکلی در وعدههای غذایی گفت: یکی از سبزیجاتی که در میان ایرانیان کمتر مصرف میشود کلم بروکلی است که اگر مرتب مصرف شود میتواند برای مقابله با ذرات معلق هوا کمک کننده باشد.
انتظاری افزود: کدو حلوایی و هویج، بذرکتان، چای سبز و انار نیز خاصیت ضدالتهابی داشته و اثربخشی بسیار بالایی نیز دارند.
این متخصص تغذیه با اشاره به مصرف نکردن غذاهای پرچرب در روزهای آلوده هوا گفت: تأمین اسیدهای چرب در روزهای آلوده هوا با مصرف شربتهای خانگی کم شیرین همچنین مصرف بذر کتان برای بیماران قلبی و عروقی در سوپ و سالاد و پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب، فست فودها، چربی اشباع مانند روغنهای حیوانی، غذاهای فرآوری شده، نوشیدنیهای گاز دار از جمله نکات بسیار مهمی است که در روزهای آلوده هوا باید نسبت به رعایت آن بیش از پیش توجه شود.