تأثیر بلندمدت بیماری کرونا بر مغز و اعصاب چیست؟
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، دانشمندان درباره تأثیر طولانیمدت کرونا بر مغز و سیستم عصبی انسان، ابراز نگرانی کردند. آنها قصد دارند یک مطالعه جهانی جهت بررسی تأثیر طولانی مدت ویروس کرونا بر مغز انسان و همچنین سیستم عصبی مرکزی (CNS) را آغاز کنند.
برای این کار، متخصصان در دانشگاههای تگزاس، لستر و مرکز پزشکی ناتینگهام، نگران هستند که کووید-۱۹ چندین سال پس از عفونت میتواند باعث آسیب طولانیمدت به مغز و سیستم عصبی مرکزی شود. بنابر این، متخصصان میخواهند بررسی کنند که آیا ویروس میتواند منجر به کاهش شناختی، آلزایمر، پارکینسون یا سایر شکلهای زوال عقل شود یا خیر.
در حال حاضر، هیچ مدرکی وجود ندارد که ویروس کرونا در آینده باعث آلزایمر شود، اما دانشمندان قبلاً دریافتند که ویروس قادر به ورود به مغز است. اولین شواهد وجود دارد که نشان میدهد ویروس کرونا میتواند نورونهای مغز را از راه غشاهای مخاطی، پس از عبور از بینی، آلوده کند.
مطالعههای قبل، حاکی از آن است که کووید-۱۹ میتواند موجب هذیانگویی، سکته مغزی و حتی فلج شود.
دکتر گابریل دی اراوسکوین، نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه تگزاس، معتقد است که تأثیر ویروس کرونا به این نشانههای حاد کوتاهمدت محدود نمیشود، بلکه بیماریهای مزمن است. دانشمندان بیش از ۳۰ کشور در این تحقیق شرکت خواهند کرد که وضعیت حدود ۴۰ هزارتن را زیر نظر بگیرند. نخستین نتایج تجزیه و تحلیل، در سال ۲۰۲۲ ظاهر میشود.
دانشمندان، قبلتر از بدترین اثرهای ویروس کرونا در طولانیمدت نام بردهاند متخصصان دریافتهاند کسانیکه ویروس کرونا داشتهاند، ماهها پس از عفونت، از نشانههایی مانند «مه در سر»، توانایی نداشتن در تمرکز، التهاب عضله قلب، آسیب کلیه و مشکل ادراری، رنج میبرند. بیماران، همچنین سکته مغزی و تشنج داشتند.
منبع: دیلی میل
حس میکنم که به کرونامبتلا شدم