سال ۲۰۲۱ آشکارا تحت تاثیر تدابیر محدودکننده ضد همه گیری کرونا آغاز شده است و از بانکوک گرفته تا آتن بسیاری از کشورها تدابیر بهداشتی را تشدید کرده اند.
پس از تعدیل جزیی تدابیر پیشگیرانه ضدکرونا در آستانه جشنهای پایان سال، فرانسه و یونان بار دیگر تدابیر بهداشتی را تشدید کردند، بانکوک محدودیتهای جدید و سختگیرانهای برای فعالیتهای شبانه اعمال کرد و توکیو برقراری حالت فوق العاده را به منظور مهار کرونا از دولت ژاپن خواستار شد.
نزدیک به شش میلیون فرانسوی که در مناطق شرقی این کشور زندگی میکنند، مقررات منع آمد و رفت شان که تا کنون از ساعت بیست به اجرا گذاشته میشد از امروز شنبه دو ساعت عقب کشیده شده است و از ساعت هجده اجرا خواهد شد. این تدبیر به درخواست نمایندگان محلی فرانسه که نگران شیوع سریع همه گیری کرونا هستند، اتخاذ شده است.
دولت یونان نیز قرنطینه سختگیرانه ضدکرونا را تا دهم ژانویه تمدید کرده است. طبق این مقررات جابجاییهای غیرضروری ممنوع است، فروشگاهها به جز آنهایی که مواد غذایی یا دارویی میفروشند، اجازه فعالیت ندارند.
استلیوس پتساس سخنگوی دولت یونان اعلام کرد تدابیر پیشگیرانه ضدکرونا تا دهم ژانویه به قوت خود باقی خواهد ماند. وی افزود اوضاع همه گیری کرونا در یونان طی هفته دوم ژانویه بار دیگر مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت و با توجه به نتایجی که به دست میآید، توصیهها و دستورالعملهای بهداشتی جدید درباره فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی صادر خواهد شد.
در لبنان جشنهای پایان سال موجب افزایش شدید شمار مبتلایان به کووید ۱۹ شده و ظرفیت بیمارستانهای این کشور اشباع شده است.
سلیمان هارون رئیس اتحادیه بیمارستانهای غیردولتی لبنان اعلام کرد: "بیماران در بخش مراقبتهای فوری صف کشیده و منتظر تخت خالی هستند. اوضاع به هیچ وجه جالب نیست."
در مواجهه با این اوضاع فاجعه بار، قرار است کمیته ملی مبارزه با کووید ۱۹ در لبنان درباره قرنطینه جدید سه هفتهای در این کشور تصمیم گیری کند.
پترا خوری رئیس کمیته ملی مبارزه با کووید ۱۹ لبنان اعلام کرد تجمعات و جشنهای خصوصی در ایام نوئل و سال جدید موجب افزایش شدید مبتلایان به کرونا شده است و بیش از هفتاد درصد از افرادی که طی روزهای اخیر آزمایش کووید ۱۹ آنها مثبت شده است، در این جشنها و تجمعات شرکت کرده اند.