تقویت فرآیند پیشگیری و کنترل مشترک
تاکید چین بر لزوم همکاری جهانی برای مقابله با کرونا
ونگ یی وزیر امور خارجه چین افزایش همکاریهای جهانی را برای مقابله با ویروس کووید ۱۹ خواستار شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سی سی تی وی، ونگ یی وزیر امور خارجه چین در مصاحبه اخیر خود با شبکه تلویزیونی سی جی تی ان گفت: چین به پیشبرد همکاریهای جهانی برای مقابله با همه گیری کووید ۱۹ ادامه میدهد و سبب تقویت فرآیند پیشگیری و کنترل مشترک میشود و به کشورها و مناطق مختلف در این زمینه کمک میکند.
بر اساس این گزارش، ونگ در این مصاحبه همچنین گفت چین از زمان آغاز شیوع این همه گیری به منظور مبارزه مشترک با کووید ۱۹، با دیگر کشورها همکاری کرده و به طور کامل رویکرد خود را به عنوان یک جامعه با آیندهای مشترک برای نوع بشر ارائه کرده است.
او گفت: "ویروس کرونا دشمن مشترک بشریت است. شکست دادن این ویروس مسئولیت مشترک جامعه بین المللی است. چین در مواجهه با این بحران بهداشتی بین المللی، از همان زمان آغاز خواستار همکاریهای بین المللی شد و به منظور مبارزه با این همه گیری با دیگر کشورها همکاری کرد و با قاطعیت بر اهمیت چشم انداز مهم زیستن به عنوان یک جامعه با آینده مشترک برای بشریت تأکید کرد. "
ونگ همچنین گفت مشارکت و حمایت چین از واکنش جهانی از شش بعد قابل مشاهده است.
چین با مسئله زمان مواجه و نخستین کشوری بود که موارد ابتلا به این ویروس را به جهان گزارش داد. چین زمانی که با یک ویروس ناشناخته مواجه شد، اقداماتی فوری را برای انجام دادن تحقیقات اپیدمولوژیکی در پیش گرفت و پاتوژن آن را شناسایی کرده و اطلاعات کلیدی از جمله توالی ژنوم این ویروس را منتشر کرد. بدین ترتیب، زنگ هشدار در سراسر جهان به صدا درآمد.
چین دقیقترین اقدامات کنترلی را برای مبارزه با این ویروس در پیش گرفت. چین با در اولویت قرار دادن مردم و جانشان، به صورت موثری این ویروس را در کوتاهترین زمان ممکن تحت کنترل در آورد و فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی را به طور پیوسته در سراسر کشور از سر گرفت. ونگ خاطرنشان کرد چین در ایجاد یک خط دفاعی قدرتمند در سطح جهان در مقابل این ویروس از همان ابتدا سهیم بود.
چین با حمایت علم و فن آوری، بیشترین سهم را مبادلات آنلاین مرتبط با پاسخ گویی به این اپیدمی بر عهده داشت. چین بیش از صد نشست ویدئویی با کارشناسان کشورهای دیگر سازمان دهی، یک مرکز علمی آنلاین را برای به اشتراک گذاشتن تجربیات چین با همه کشورها ایجاد، هشت نسخه به روز شده از راه حلهای تشخیصی و درمانی و هفت نسخه به روز شده از پروتکلهای پیشگیری و کنترل را منتشر کرد و تجربه خود را با دیگر کشورها به اشتراک گذاشت.
چین از طریق به راه انداختن بزرگترین کمپین جهانی اضطراری بشردوستانه از زمان تأسیس چین جدید، کمک فوری مورد نیاز را ارائه نمود. ونگ گفت: چین به بیش از ۱۵۰ کشور و ۱۰ سازمان بین المللی کمک، ۳۶ تیم پزشکی را به ۳۴ کشور نیازمند کمک اعزام و به سازمان جهانی بهداشت و دیگر نهادهای مربوطه سازمان ملل متحد کمک مالی کرد. او همچنین افزود چین در کنار دیگر کشورها و مردمشان ایستاد و به آنها برای غلبه بر این ویروس کمک کرد.
چین به عنوان بزرگترین تولید کننده لوازم پزشکی هر چه در توان داشت انجام داد. چین بیش از ۲۲۰ میلیارد ماسک، ۲.۲۵ میلیارد لباس محافظتی و بیش از یک میلیارد کیت آزمایش در اختیار کشورهای جهان قرار داده است. ونگ گفت محصولات "ساخت چین" به منبع کلیدی در چرخه تهیه و تدارک جهانی در مبارزه با این همه گیری تبدیل شد.
ونگ افزود چین نخستین کشوری بود که وعده داد واکسن تولید خواهد کرد و آن را به عنوان یک کالای عمومی جهانی در نظر گرفت که در راستای منافع بشریت قرار دارد. چین برای کمک به دیگر کشورهای در حال توسعه به منظور دست یابی به واکسنهای مقرون به صرفه، در روند تحقیق و تولید داروها و واکسنها فعالانه حضور داشت و این موضوع سبب ایجاد امید برای کشورهای در حال توسعهای شد که به شدت تحت تأثیر این موضوع قرار گرفته بودند.
از آنجایی که این همه گیری هنوز به پایان نرسیده است، جهان هرگز نباید واکنش مشترک خود به این ویروس را کاهش دهد. چین به پیشبرد همکاریهای جهانی در زمینه واکنش به این همه گیری، تقویت فرآیند پیشگیری و کنترل مشترک و کمک به کشورها و مناطق نیازمند همچنان ادامه خواهد داد.
ونگ گفت تا زمانی که انسان به پیروزی نهایی در مقابل کووید ۱۹ دست پیدا نکند، چین هرگز تلاش هایش را کاهش نخواهد داد.